| Foto: WS
| Foto: WS

Zilveren Kruis gebouw wordt afgebroken

Politiek

Het college stelde de gezamenlijke pers deze week op de hoogte van het feit er voor gekozen is om het huishoudelijk afval per 2022 te laten verwerken door Meerlanden, de huidige verwerker van de kernen Noordwijkerhout en De Zilk. Van de NV MAN, die in Noordwijk ten dienste stond, wordt per 1 januari 2022 afscheid genomen. De inwoners zullen hier als het goed is weinig van merken. Voor de gemeente was de regionale samenwerking en kostenbestrijding aanleiding om deze keuze te maken.

Wethouder Theo Alkemade liet weten dat het huidige Zilveren Kruisgebouw aan de van de Mortelstraat vermoedelijk wordt afgebroken. Op die plek komen mogelijk 150 huurappartementen ter grote van 60 tot 80 vierkante meter. Een project dat in eigen beheer door Achmea wordt gerealiseerd, is nog in een beginstadium. “Ook over het snel ontwikkelen van het bestaande parkeerterrein van het Zilveren Kruis is intensief overleg gaande”, liet Alkemade weten.

Streep door de rekening

Wethouder Roberto Ter Hark heeft moeten accepteren dat er opnieuw een streep door de rekening kwam bij de gewenste ontwikkeling rond de Maarten Kruytstraat. Opnieuw werd door de Raad van State een raadsbesluit vernietigd met als gevolg een zeer ongewenste vertraging. Het blijft toch wonderlijk dat ook bij dit project de gemeente opnieuw onzorgvuldig blijkt te zijn omgegaan met de bezwaren van omwonenden.

Ter Hark maakte duidelijk dat het hier om een vertraging van minimaal twaalf maanden betreft. Het gaat allemaal om een verkeerde berekening van het aantal te compenseren parkeerplekken. Omdat de politiek in het verleden besloot om in het kader van de parkeervoorziening de ontwikkeling van Maarten Kruytstraat en het Jan Kroonsplein samen te voegen is nu dus ook die laatste ontwikkeling ernstig vertraagd. Het is nog niet duidelijk of de vertragingen weer gevolgen hebben voor de noodzakelijke medewerking van particulieren en bedrijven rondom het Jan Kroonsplein.

Uit de krant