Wesley Haasnoot kan uithalen en zijn ploeg de overwinning schenken.
Wesley Haasnoot kan uithalen en zijn ploeg de overwinning schenken. Foto: johanna oskam

SJC buigt 2-0 achterstand in 2-3 winst

Algemeen Sport

In en tegen Silvolde kon door SJC uiteindelijk de overwinning worden gevierd. Maar voor het zover was moest een schijnbaar hopeloos achterstand worden weggewerkt. De ploeg van trainer Marcel IJzerdoorn verdient een groot compliment dat dit uiteindelijk lukte.

Veerkracht op basis van een juiste instelling en het volharden in eigen speelwijze. Dat bleek de basis voor opnieuw de volle winst voor SJC. De zwartwitten, die voor deze wedstrijd het oranje uittenue uit de kast hadden moeten trekken , begonnen voortvarend. Maar zagen direct dat ook Silvolde met aanvallende bedoelingen aan de wedstrijd begon. Ondanks het ontbreken van supporters en met slechts een enkele persvertegenwoordiger en wat bestuursleden langs het veld ontstond er wel een sfeertje. Met aan beide kanten direct kleine mogelijkheden. Voor Silvolde was het spits Wout Blasman die de eerste mogelijkheden creëerde. Voor SJC kwam Wesley Haasnoot na en goede actie vrij voor de keeper. Maar beiden spitsen zagen hun inzet gekeerd.

De wedstrijd golfde heen en weer waarbij de SJC-verdediging het lastig had met spits Blasman. Juist toen werd aangenomen dat de rust met een brilstand zou worden ingegaan sloeg de blonde Achterhoeker toe. Nic Lim werd op de achterlijn op het verkeerde been gezet en de blonde spits schoof de bal achter doelman Schelvis: 1-0.

SJC moest na rust die tegenslag zien weg te werken maar het was opnieuw Blasman die het net wist te vinden. Vanuit een corner volgde een frommeldoelpunt:2-0.

Veerkracht

De wedstrijd leek gespeeld. Maar SJC toonde opnieuw veerkracht. Met de druk naar voren zocht men naar een tegentreffer. En die kwam er na bijna een uur spelen. Een voorzet van Timo Ruigrok viel bij de 2e paal waar Chris Hoogervorst zich niet bedacht:2-1. Dit was precies wat SJC nodig had en vanuit de dug-out spoorde IJzerdoorn zijn ploeg aan: ’Kom op mannen, nog een half uur.’

Na een overtreding op Timo Ruigrok nam deze zelf de toegekende vrijeschop. Heel slim werd opnieuw de 2e paal gezocht. Waar Haasnoot en Hoogervorst zoveel druk gaven dat een verdediger de bal in eigen doel deponeerde: 2-2.

En daarmee was het nog niet gedaan. Want in de 83e minuut werd het ook nog 2-3. De naar rechts uitgeweken Martijn vanTrigt bracht de bal in het strafschopgebied waar Wesley Haasnoot het vonnis mocht voltrekken.

Ontlading

De ontlading was groot en het doelpunt werd gevierd als een kampioenschap. Toch was het nog niet gedaan en er volgde een spannende laatste 10 minuten. Maar uiteindelijk kwam het verlossende eindsignaal en konden de SJC’ers elkaar tevreden feliciteren.

Na deze overwinning deelt SJC de eerste plaats met Velsen en de Zouaven. Deze clubs hebben 10 punten uit 5 wedstrijden. Zondag speelt SJC thuis tegen Longa ’30. Een sterk team dat deze week kans zag om het sterke Alphense Boys een nederlaag toe te brengen.