Mats van Kins brengt de bal koppend in het doelgebied maar een treffer wordt dit niet. | Foto en tekst: WS

Noordwijk geeft voorsprong weg in slotstuk

Algemeen Sport

Het was een troosteloze sfeer op de Duinwetering toen scheidsrechter Nick Tunnissen bij de publiekloze wedstrijd tussen Noordwijk een HHC Hardenberg het beginsignaal gaf.

En het leek nog troostelozer te worden toen vanaf de aftrap de bal in het Noordwijkse doel lag. Gelukkig was er buitenspel geconstateerd en kon Noordwijk toch met gelijke stand aan de echte wedstrijd beginnen.

Kees Zethof begon met hetzelfde spelconcept en bijna met hetzelfde team. Omdat op het laatste moment Mats van Kins de plaats innam van Marc de Kruijs. Maar opnieuw posteerde de coach nieuwkomer Owobowale op de linksback positie en opnieuw hield hij Stef van der Zalm op de bank.

Complete ploeg

Vanaf begin werd duidelijk dat Hardenberg een zeer complete ploeg is en zowel verdedigend als aanvallend goed in elkaar steekt. Noordwijk kon niet domineren vooral ook omdat op het middenveld Luuk Slegt en Raïes Roshanali het deze middag meer dan moeilijk werd gemaakt.

Daardoor kwamen er nauwelijks goede combinaties vanaf het middenveld en waren het voornamelijk de verdedigers die de combinaties moesten opzetten. Toch was het plotseling na ongeveer een kwartier 1-0; toen Emiel Wendt uit het niets wist te scoren.

Eigen doelpunt

Na ruim een half uur leek Hardenberg op gelijke hoogte te kunnen komen maar doelpuntenmaker Stef Kaptein liep buitenspel.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Hardenberg steeds sterker. Een doelpunt hing in de lucht en het was verdediger Fatima die het net vond. Helaas voor hem en zijn ploeg was dit zijn eigen doel. Waardoor Noordwijk met een geflatteerde maar wel comfortabele 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

Na rust moest Hardenberg natuurlijk komen en mede daardoor de wedstrijd toch iets aantrekkelijker. Een snel doelpunt kon door Roshanali nog net op de doellijn worden voorkomen. Door de ruimte die ontstond kon Noordwijk ook aanvallend wel iets meer brengen.

Maar erg fraai oogde het allemaal niet. Hardenberg bleef op zoek naar een verdiende treffer en die kwam er na bijna een uur spelen via een eigen doelpunt van Rietveld ook: 2-1. Tussen twee aanvallers in kon hij deze slechts van scoren afhouden door de bal in eigen doel te glijden.

Met Stef van der Zalm voor Denzel James probeerde Zethof meer druk naar voren te realiseren. Maar veel verandering bracht dit niet. Ook de wissel Roofelsen voor Van Kins niet. Met nog zo’n 10 minuten te gaan leek Noordwijk de winst toch veilig te kunnen stellen. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek Emiel Wendt zelfs opnieuw de verdediging van Hardenberg te sluw af te zijn. Maar keeper Nijland duwde, met een uiterste krachtinspanning, de bal naast de paal over de achterlijn. En ver in blessuretijd sloeg Hardenberg alsnog toe. Het was van der Leij die Noordwijk op het allerlaatste moment toch de nekslag toebracht: 2-2.

Het gelijke spel voelde voor Noordwijk als een nederlaag maar de eerlijkheid gebied dat Hardenberg deze middag de betere ploeg was en het punt zeker had verdient.

Zaterdag gaat Noordwijk op bezoek bij GVVV. De ploeg speelde gelijk bij Jong Sparta en kent net als Noordwijk dit seizoen een moeilijke competitiestart. Voor Noordwijk wel zaak om de volle winst binnen te halen om niet direct al tot de degradatiekandidaten te gaan behoren.