Abbas al Tamim , de vervanger van Melvin van Stijn, op weg naar de derde treffer voor SJC
Abbas al Tamim , de vervanger van Melvin van Stijn, op weg naar de derde treffer voor SJC

SJC met passie en strijd naar winst in jubileumwedstrijd

Algemeen Sport

Omdat SJC precies 100 jaar geleden werd opgericht werd nu competitiewedstrijd tegen Purmersteijn als jubileumwedstrijd aangekondigd. Vanwege de exacte datum van oprichting werd deze competitiewedstrijd bovendien op zaterdag gespeeld. De feestelijke bloemstukken en de decoraties met zwart-witte ballonnen in en rond het clubhuis gaven deze memorabele wedstrijd ook al een feestelijk tintje.

En toen scheidsrechter Sven Spaan het beginsignaal blies hadden zich op het sportpark de maximaal toegelaten 400 bezoekers verzameld. SJC nam direct het initiatief, zette van meet af aan druk op de bal en de spelers toonden zich in de persoonlijke duels gedreven. Waardoor de tegenstander nauwelijks kans kreeg om op balbezit te spelen.

Fortuin

SJC werd wat fortuinlijk in het zadel geholpen toen keeper Zoetebier van Purmersteijn in de fout ging. Het was Wesley Haasnoot die een blok wist te zetten toen de goalie wat al te laconiek met een uittrap omging. De stevige spits deed wat hij moest doen en zette SJC al in de 6e minuut op 1-0.

Bij balbezit wisselde SJC de combinaties op het middenveld af met de directe trap richting het vijandelijke doel. De vervanger van de geschorste Melvin van Stijn was Abbas al Tamimy. En hij werd een aantal keren met succes gelanceerd om in de ruimte achter het verdedigingsblok te kunnen duiken. Wat voor Purmersteijn enkele gevaarlijke situaties opleverde

De felheid waarmee SJC op de bal joeg zorgde ervoor dat er pittige duels werden uitgevochten. En vanuit het balbezit deden zich in de 20e, 22e, en 27e mogelijkheden voor om tot scoren te komen. Zo werd een afstandsschot van Demir Strojil nog juist op tijd uit het doel gewerkt. Toch keek Purmersteijn ook niet werkeloos toe en hun behendige en snelle voorwaartsen loerden op de kans om een tegentreffer te scoren.

Fanatiek

Trainer Marcel IJzendoorn liet de dug-out voor wat het was en coachte zijn ploeg fanatiek vanaf de rand van het veld. Steeds opnieuw drong hij aan op druk zetten, snel de bal veroveren en de tegenaanval lanceren via de directe pass. In de 38e minuut leek de snelle Smorenberg op weg naar een tegendoelpunt voor Purmersteijn, maar keeper Schelvis greep goed in.

Ook na de rust nam SJC het initiatief en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch werden de supporters even stil toen scheidsrechter Sven Spaan met een discutabele beslissing even de hoofdrol opeiste. Een stevig duel op de rechtervleugel legde hij eerst uit als een overtreding. Waarna hij bij de toegekende vrije trap, in wat duw- en trekwerk tussen Nick Lim en Genairo Promes, opnieuw een overtreding van de SJC’er constateerde. De toegekende penalty spatte echter op de paal en de ingeschoten rebound werd afgekeurd wegens buitenspel.

Betere ploeg

Opnieuw wat fortuin voor SJC maar dat nam niet weg dat de zwartwitten de betere ploeg bleef. En uiteindelijk resulteerde dit in nog twee treffers. Eerst was het Martijn van Trigt die een fraaie voorzet van Wesley Haasnoot verzilverde: 2-0. En even later was het de hardwerkende Al Tamimy die er 3-0 van wist te maken.

En dus bezorgde de ploeg hun jubilerende club een uiterst welkom verjaardagscadeau. Waarvan aanvoerder Tino Ruigrok na afloop zei:’ Deze overwinning op deze speciale dag gun je iedereen van onze mooie club; de supporters al die vrijwilligers. En wij hebben vandaag gelukkig gedaan wat we moesten doen.’

Komende zondag staat er voor SJC de uitwedstrijd bij Silvolde op het programma. Zij verloren met 2-1 van het sterke Alphense Boys. Maar wonnen eerder in een thuiswedstrijd wel met 5-2 van SDO.

Uit de krant