Emiel Wendt van V.v. Noordwijk knokt om balzbezit tegen Raoul Esseboom. | Foto: OrangePictures
Emiel Wendt van V.v. Noordwijk knokt om balzbezit tegen Raoul Esseboom. | Foto: OrangePictures WJ Dijkdrent

Derby tegen V.v. Katwijk blijft onbeslist: 1-1

Algemeen Sport

Prachtige weersomstandigheden maar door het coronavirus helaas toch niet de entourage die bij de derby Noordwijk-Katwijk gerechtvaardigd is. Hoewel de voorwaarde van altijd anderhalve meter tussenruimte niet volledig werd nagekomen drukte de omstandigheden toch wel hun stempel. Met ogenschijnlijk de Katwijksupporters in de meerderheid floot scheidsrechter Frank van den Elzen af voor de derby waarbij Noordwijk vooraf als underdog werd afgeschilderd.

Bij Noordwijk maakte Denzel James samen met Guy Smith zijn rentree. Terwijl Kees Zethof ook een plekje had vrijgemaakt voor zijn nieuwe aanwinst Luuk Slegt. Op het wedstrijdformulier prijkten voor Katwijk de namen van een groot aantal nieuwe aankopen. Die mogelijk in was gefluisterd dat Katwijk bij Noordwijk al jarenlang geen winst wist te behalen.

Noordwijks trouwe supporter Jaap van der Bent voorspelde desgevraagd een 1-1 uitslag. Waarbij verzuchtte: ‘En daar zal ik blij mee zijn’. Ook zag hij dat Katwijk direct al dominerend mocht zijn. Ook al omdat de roodwitten wel erg voorzichtig wilde beginnen. En die terughoudendheid zorgde bovendien voor een onzeker ogende verdediging. Na wat ongelukkig verdedigen mocht en resulteerde al na 6 minuten in een voorsprong voor Katwijk. Het was aanvoerder Robbert Susan die van dichtbij keeper Mike van Vliet kansloos liet.

Katwijk leek een periode de betere ploeg. Noordwijk liet de rechtervleugel ogenschijnlijk bewust onbezet en de tegenaanval werd dan ook steeds gezocht via de linkerkant waar Denzel James en Segun Owobowale ogenschijnlijk eenvoudig aan banden werden gelegd. Alleen Emiel Wendt kon het de Katwijk-verdedigers soms lastig maken.

Plots viel in de vijftiende minuut de gelijkmaker. Het ver vooruit verdedigen van Smith leidde tot balbezit, waarop Roshanali werd aangespeeld door Bosma. De spelverdeler bedacht zich geen moment en haalde uit: 1-1.

De opgeluchte Noordwijk-supporters zagen echter dat Katwijk opnieuw de betere ploeg werd. In de periode na een half uur spelen noteerden we een drietal corners, twee goed ingeschoten ballen die door Van Vliet uitstekend werden gepareerd en een gevaarlijk ogende lob die tot corner kon worden gewerkt. Aan de andere kant waren er minieme mogelijkheden voor Wendt en Bosma maar die leverden geen doelpunten op.

Na rust aanvankelijk het zelfde spelbeeld. Met een hoofdrol op het middenveld voor Luuk Slegt die een plaag bleek voor de Katwijkers. Hoewel Noordwijk wat meer aandrong kwam Katwijk nauwelijks in gevaar. Dat veranderde pas nadat Zethof had ingegrepen. Met Stef van der Zalm voor Denzel James werd Noordwijk gevaarlijker en deden zich een paar mogelijkheden voor. Allereerst was er via van der Zalm voor Bosma een mogelijkheid en even later was het Andries Went die met veel moeite van scoren kon worden afgehouden. De wedstrijd werd hierdoor veel aantrekkelijker en vooral voor de Noordwijkers erg spannend. Inmiddels was ook Mats van Kins ingebracht waardoor de druk nog meer naar voren werd gebracht.

In de laatste tien minuten ging het spel wat meer over en weer. Met gevaarlijk ogende mogelijkheden voor beide ploegen. Per saldo misschien meer voor Noordwijk maar nadat de uitstekend leidende scheidsrechter Van den Elzen had afgefloten was uiteindelijk een gelijkspel wel de juiste weergave van de kracht van beide ploegen.

Volgende week is Noordwijk te gast bij de Koninklijke HFC, een tegenstander van formaat. Zij verloren bij Quick Boys met 1-0. De volle winst zou voor de ploeg welkom zijn en wat meer ruimte geven. Want 3 punten op een veertiende plaats op de ranglijst is Noordwijk nog niet waar het wezen wil.

Uit de krant