Jelle van Went kijkt toe hoe de keeper Chris Hoogervorst van scoren afhoudt. | Foto: Johanna Oskam
Jelle van Went kijkt toe hoe de keeper Chris Hoogervorst van scoren afhoudt. | Foto: Johanna Oskam

Zouaven troeft matig SJC af en wint met 2-1

Algemeen

De wedstrijd van vorige week was voldoende aanleiding voor SJC om de wedstrijd tegen De Zouaven in Grootebroek met vertrouwen tegemoet te zien. Toch bracht deze niet wat ervan werd verwacht. SJC kwam nauwelijks aan goed voetballen toe. Vooral omdat de Noord-Hollanders met succes het middenveld onder controle wist te houden.

Trainer Marcel IJzendoorn koos voor hetzelfde team als de vorige week. Maar terwijl vorige week direct het initiatief kon worden genomen bleek de Zouaven daaraan niet te willen meewerken.

Zij namen zelf het initiatief, zetten druk zodra SJC aan de bal was en combineerden vlot bij balbezit. SJC moest toestaan dat het middenveld in handen kwam van de tegenstander. Die steeds op zoek bleek naar de ruimte achter de verdediging. Toch viel het te verwachten doelpunt niet vanuit een fraaie combinatie maar uit een spelhervatting. Keeper Kevin Schelvis bleek kansloos toen de bal vanuit een fraai genomen vrije trap pardoes in de bovenhoek verdween.

SJC leek deze tegenslag snel te overwinnen. Linksbuiten Martijn van Trigt kreeg de bal fraai in de diepte waarna hij al even fraai de keeper omspeeld en de gelijkmaker liet noteren: 1-1.

Het bleek voor de Zouaven reden om er nog een tandje bij te zetten. De druk op de SJC verdediging werd verder opgevoerd en nog voor het rustsignaal resulteerde dit in alweer een Noordhollandse treffer: 2-1.

Rode kaart

Ook na de rust zag SJC geen kans om tot vlot lopende combinaties te komen. En toen Melvin van Stijn op een onverwachte rode kaart werd getrakteerd leek de wedstrijd voor SJC voorbij. De Zouaven bleven natuurlijk de dominerende ploeg en SJC moest met kunst en vliegwerk een grotere achterstand voorkomen. Dat resulteerde in gele kaarten voor Van Went en Emin Vllasaku. IJzendoorn haalde hierop Van Went naar de kant en bracht Abbas al Tamimy.

Jubileumwedstrijd

Ook Timo Ruigrok werd gewisseld en voor hem kwam Sven Wisselink. Dit had echter geen zichtbaar effect. De Zouaven waren en bleven de bovenliggende ploeg. En omdat er niet meer gescoord werd kwam het laatste fluitsignaal met 2-1 op het scorebord.

Komend weekend is de herdenking van het honderdjarig bestaan van SJC. Om die reden is er op zaterdag 26 september om 14.00 uur de jubileumwedstrijd tegen Purmersteijn. Ook al zo’n sterke Noord Hollandse voetbalclub en voor SJC een oude bekende. Zij wonnen deze week de moeilijke uitwedstrijd in en bij Hoogeveen met 2-3 en hebben net als SJC 4 punten vergaard. Het is voor SJC van belang dat zij zichzelf via een overwinning op een mooi verjaardagscadeau trakteren.

Uit de krant