Logo denoordwijker.nl
Toer Bouwman in gevecht met Clarence Bijl van ASWH. | Foto: OrangePictures
Toer Bouwman in gevecht met Clarence Bijl van ASWH. | Foto: OrangePictures
Sport

Pijnlijk verlies voor Noordwijk tegen ASWH

Het verlies van Noordwijk tegen ASWH in Hendrik Ido Ambacht kwam heel hard aan. De enkele tientallen aanwezige Noordwijksupporters konden het maar moeilijk bevatten. Maar de cijfers op het scorebord logen er niet om. De volledig dominerende ploeg van Kees Zethof kreeg een harde les in efficiënt omgaan met de mogelijkheden.

Noordwijk begon bij ASWH in dezelfde opstelling als tegen AFC. Wel was Denzel James weer terug en hij had samen met Smith en Van Kins een plaats op de bank. En zij zagen dat Noordwijk al snel een eerste grote mogelijkheid onbenut liet. Niet veel later een tweede mogelijkheid maar Stef van der Zalm zag opnieuw geen kans de goalie te verrassen.

Na ruim een kwartier was er een eerste behoorlijke kans voor ASWH. Daar was wel de hulp van Bouwman voor nodig maar gelukkig vloog het leer naast de paal.

Slordig

De voor deze keer geheel in het rood spelen de Noordwijkers werden steeds onnauwkeuriger in de passing. Wat voor ASWH het sein was om meer aan te dringen. En dit resulteerde na opnieuw slordigheden bij het uitverdedigen in een treffer. Rietveld bracht, na een vreemde loopactie van Roshanali zijn verdediging in moeilijkheden, met als gevolg een treffer voor ASWH: 1-0. Noordwijk nam toch direct het initiatief weer over en oogde, vooral door de combinaties op het middenveld, de betere ploeg.

De thee en de aanwijzingen van coach Zethof leken hun werk te hebben gedaan. Want Noordwijk bleek er een tandje bij te zetten. En de hoop op een goed resultaat keerde terug toen ASWH-verdediger Gilmaro van de Werp de bal binnen de 16 ongelukkig tegen de arm kreeg. De nieuwe regels schrijven dan een penalty voor, Roshanali was trefzeker van af de stip:1-1. Terwijl Noordwijk voetballend de betere ploeg bleef sloeg ASWH na een uur spelen keihard toe: 2-1. Deze tik kwam voor de toch al niet zeker ogende Noordwijk elf, hard aan. En toen ook nog de 1-3 op het scorebord kwam was de wedstrijd gespeeld.

Met James en Smith nog in de ploeg werd de wanhoop in feite nog duidelijker. Het gemis deze middag was een echte leider in het veld die de nodige correcties binnen de lijnen wist aan te brengen. Want de gebaren van Zethof vanaf de zijlijnbleken deze middag nauwelijks effectief.

De verdediging, die vorige week nog zo’n sterke indruk maakte, gaf nu teveel ruimte weg. Vanaf het middenveld was alles teveel voorspelbaar en in de aanval ging het deze middag allemaal wat erg opportunistisch. Al met al was Noordwijk als team niet bij machte dit ASWH pijn te doen.

Komende zaterdag wacht Noordwijk de derby tegen Katwijk. Hier winst behalen lijkt een te moeilijke opgave. De Katwijkers oogden in hun gewonnen wedstrijd tegen TEC heel erg sterk. Een gelijkspel zou voor Noordwijk zeker een mooi resultaat zijn. Of Kees Zethof en zijn mannen daar ook zo overdenken is niet waarschijnlijk.

Zethof kennende gaat hij gewoon uit van eigen mogelijkheden en zet hij in op de volle winst.

Meer berichten