Logo denoordwijker.nl
De kleine Teun mocht helpen met de opening van het derde waterveld. | Foto: Ina Verblaauw
De kleine Teun mocht helpen met de opening van het derde waterveld. | Foto: Ina Verblaauw

NHC opent derde waterveld

Er is deze zomer hard gewerkt bij de Noordwijkse Hockey Club aan de Nieuwe Zeeweg om het derdee waterveld te realiseren. En dat lukt precies op tijd voor de start van het nieuwe competitie- en trainingsseizoen.

Door Ina Verblaauw

Zondagmorgen 13 september verrichtte wethouder Sjaak van den Berg, samen met oud-bestuurslid Gerro Vonk en het jongste lid van de vereniging, de driejarige Teun Pepping, de opening met het doorknippen van de blauw/gele linten.

“We zijn heel blij dat we nu drie watervelden hebben. Dit type kunstgras verhoogt de technische kwaliteiten van de spelers, is sneller en verlaagt blessures”, aldus Gerro Vonk die zich samen met Marc Pepping inzette voor deze derde kunstgrasmat.

“We bedanken de gemeente Noordwijk en onze sponsoren hiervoor. De grasmatten worden besproeid met water dat onder de grasmat weer wordt opgevangen en daardoor volledig gerecycled. Er zijn verschillende punten van waaruit de mat wordt besprenkeld. Hier is voor gekozen om, als de wind richting de woonhuizen staat, er voor de bewoners geen overlast is”.

Direct na de opening werd het grasveld in gebruik genomen door het eerste damesteam voor de openingswedstrijd in de competitie.

Meer berichten