Logo denoordwijker.nl
Foto:

Z-ambassadeurs actief op Nationale Opschoondag

Zaterdag 19 september is het Nationale Opschoondag én World Cleanup Day. In heel Nederland gaan dan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Vanzelfsprekend zijn de Z(werfafval)-ambassadeurs in Noordwijk op deze dag ook actief met een eigen project.

De gemeente Noordwijk telt inmiddels zo’n 50 Z-ambassadeurs, burgers die het belangrijk vinden dat hun woon- en leefomgeving niet wordt vervuild door rondslingerend afval. Ze zijn daarnaast ook geregeld actief buiten hun eigen wijk en beschikken over een speciale bakfiets en sinds twee jaar ook over een boot om de wateren in en om Noordwijk van drijfafval te ontdoen.

Om zowel boot als bakfiets te kunnen inzetten is deze keer weer gekozen voor het gebied tussen de parkeerplaats aan de N206 en de Maandagse Wetering. Daar laten recreanten veel afval achter zodat het iedere keer weer de moeite loont om dit gebied en het aangrenzende water te ontdoen van zwerfafval.

Z-ambassadeurs verzamelen zich op 19 september om 10.00 uur op de parkeerplaats die zowel per fiets (via de van Berckelweg) als auto (via de oprit Klei-Oost/N206 ) goed te bereiken is. Er wordt gezorgd voor drinken met wat lekkers!

Voor mensen die ook mee willen helpen zijn grijpers, handschoenen, hesjes, zakkenringen (beschikbaar gesteld door de gemeente) en vuilniszakken (sponsor Dirk Supermarkten) beschikbaar.

Om 11.30 uur wordt de actie beëindigd en het afval verzameld zodat het kan worden opgehaald door de gemeente. Wil je meehelpen meld je dan aan bij Helmus Wildeman: wildemanconsult@gmail.com

Meer berichten