SJC trad weer aan met alleen spelers uit eigen gelederen. | Foto: J. Oskam

SJC begint goed met een mooie overwinning: 0-2

Algemeen Sport

SJC liet in de uitwedstrijd tegen Alcides in Meppel direct zien dat er maar één ploeg recht had op de overwinning. Een perfecte spelhervatting, een vrije trap van Timo Ruigrok, werd al in de derde minuut door Jelle van Went bij de tweede paal ingekopt. SJC domineerde direct en had feitelijk recht op nog twee snelle goals. Maar Alcides kon opgelucht adem halen toen eerst slechts de lat werd getroffen en even later een inzet van Van Trigt rakelings over vloog.

Vorig seizoen nog bestond de SJC-selectie voor een groot deel uit de door toenmalige trainer Wolf aangetrokken spelers. Al snel werd de keus gemaakt om het aantrekken van spelers tot een minimum te beperken. In de touringcar, die in alle vroegte vanaf de Lageweg naar Meppel vertrok, zagen we daarom voornamelijk bekende gezichten en talenten uit eigen opleiding.

Samen met de nieuwe trainer/coach Marcel IJzendoorn en assistent Roy Schulpzand is een nieuwe weg ingeslagen. Al tijdens de oefenperiode bleek dat er in potentie genoeg kwaliteit aanwezig is. In de eerste competitiewedstrijd maakte SJC duidelijk dat er ook dit jaar met hen rekening moet worden gehouden.

SJC begon dus voortvarend, speelde dwingend, dwong daarmee de tegenstander tot fouten en was verdedigend steeds zeer attent. Ondanks een malse regenbui was het heerlijk voetbalweer en was de wedstrijd beslist leuk om naar te kijken.

Snel aangepast

De van ROAC overgekomen Martijn van Trigt bleek zich snel te hebben aangepast en vulde zijn rol als vleugelaanvaller heel goed in. Een keiharde inzet van zijn voet kon door de keeper ook slecht met een voet worden gekeerd. De daaruit volgende corner leverde echter niets op. SJC moest wachten op een overtreding van Alcides om op 0-2 te komen. Een opzichtige charge op Chris Hoogervorst leverde een strafschop op. Welke door Jordy Groot onberispelijk werd verzilverd.

Met die 0-2 stand kwam de rust. Na rust probeerde Alcides de bakens te verzetten maar SJC wenste hen geen ruimte te bieden. Alcides kon niet en SJC hoefde niet zo nodig. En dus werd de wedstrijd als kijkspel minder boeiend.

Met nog een kwartier te spelen werd de moegestreden Melvin van Stijn vervangen door Abbas Al Tamimy. En niet veel later maakte Wesley Haasnoot plaats voor Aron Koeman. Deze laatste kreeg direct een mooie kans maar zijn schot werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Gescoord werd er dus niet meer en uiteindelijk bleek de ruststand ook de einduitslag te zijn.

Nog even aftasten

Martijn van Trigt vertelde aan de verslaggever van BO-radio dat er zondagmiddag maar één optie was en dat was winst in Meppel. Hij vond dat hijzelf nog niet tevreden mocht zijn omdat het allemaal nog wat scherper en wat slimmer zou kunnen.

Trainer IJzendoorn liet ons weten dat het voor hem nog even aftasten is. Over doelstellingen wilde hij nog niet meer zeggen dan: ‘Over een paar weken, na wedstrijden tegen meer tegenstanders, weten we waar we mogelijk toe in staat zijn’. Hij was niet helemaal tevreden over de tweede helft. IJzendoorn: ‘We waren na rust slordiger in de passing en we verzuimden op zoek te gaan naar een snelle counter’. Over het verdedigen zei hij: ‘We hebben achterin nauwelijks wat weggegeven. En daar mogen we dan wel tevreden over zijn.’

Zondag ontvangt SJC Emmen. Inmiddels een oude bekende die zeker niet mag worden onderschat. Want zij wonnen met 3-2 van het zeer sterke Alphense Boys. De wedstrijd aan de Lageweg begint om 14.00 uur. Toeschouwers dienen zich te houden aan het geldende protocol covid-19.