Afbeelding

Fluks vecht zich langs DKV naar zege

Algemeen Sport

Na 6 maanden speelde Fluks afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een wedstrijd voor het echie. De eerste wedstrijd van de veldcompetitie 2020/2021 werd een ware thriller, waarin Fluks op karakter de volle winst binnenhaalde.

Het seizoen 2019/2020 was door stillegging van de competitie teleurstellend afgelopen voor Fluks. Toen in maart werd besloten deze competitie niet meer uit te spelen, was pas de helft van de wedstrijden gespeeld, en daarom besloot het KNKV de competitie als niet-gespeeld te beschouwen. Geen promoties en degradaties, en de gedeelde eerste plaats in de ranglijst op dat moment gaf dus geen recht op promotie naar de derde klasse. Deze ambitie is doorgeschoven naar de komende competitie. Om dit te verwezenlijken is er afgelopen zomer hard doorgetraind door de Fluks selectie. Het spel en de resultaten in oefenwedstrijden waren hoopvol, maar het echte werk begon pas afgelopen weekend in de eerste competitiewedstrijd tegen DKV uit IJmuiden.

Dit seizoen worden de thuiswedstrijden van Fluks 1 via het Fluks Youtubekanaal live uitgezonden. Maar het leukste is toch om wedstrijden ter plekke te zien en de sfeer te ervaren op het sportpark aan de Nieuwe Zeeweg. Het was er dan ook gezellig druk, waarbij iedereen zich hield aan de getroffen corona-maatregelen.
Nadat pupil van de week Isa de eerste bal gegooid had, schoot Fluks furieus uit de startblokken. De eerste 3 aanvallen waren succesvol, en binnen 3 minuten stond er al 3-0 voorsprong op het scoreboard. Reden voor de coach van DKV om al snel een time-out aan te vragen zodat hij zijn team tactisch beter neer kon zetten. In de minuten daarna wist DKV aan te haken, en zelfs een voorsprong te nemen. Fluks liet zich frustreren door een aantal beslissingen van de scheidsrechter, en speelde op dat moment vooral tegen zichzelf. DKV was in die fase juist erg trefzeker, waardoor zij na 20 minuten op een 6-9 voorsprong stonden. Fluks coach Enrico Mud greep in via een time-out en wissels, maar dit had aanvankelijk weinig effect. Bij rust keken de blauw-witten tegen een 7-12 achterstand aan.
Na rust kwam Fluks gedreven terug op het veld. Het was duidelijk dat er werk aan de winkel was, en de focus was weer terug op het spel in plaats van op randzaken. Vooral verdedigend speelde Fluks een uitstekende 2e helft: DKV zou in het tweede bedrijf nog maar 3 maal scoren. Puntje voor puntje knokte Fluks zich terug in de wedstrijd. Met nog 6 minuten te gaan was de achterstand nog 2 punten, en met nog 3 minuten op de klok kwam Fluks langszij (15-15). Een razend spannende slotfase brak aan, waarin beide teams kansen hadden op de overwinning. Jan Passchier zag 2 maal kort achter elkaar een schot ongelukkig uit de korf draaien, waarna Maurits van der Vos een mooie Fluks aanval wel succesvol wist af te ronden. In de nog resterende minuut wist DKV niet te scoren en kon Fluks de wedstrijd uitspelen, en zo samen met het Noordwijkse publiek een zwaarbevochte 16-15 overwinning vieren.

Volgende week speelt Fluks in Amsterdam de uitwedstrijd tegen Triaz, dat zijn eerste wedstrijd nipt verloor van Olympia. Het is aan Fluks om de goede seizoenstart een mooi vervolg te geven.