Logo denoordwijker.nl
Foto: Cor de Mooy
Cultuur

Amsemble en saxofonist Paul van der Feen bij Muziek in Jeroen

Op zaterdag 26 september is het Kamerkoor Amsemble o.l.v. Benjamin Bakker te gast in de Oude Jeroenskerk. Amsemble komt naar Noordwijk met één van Nederlands toonaangevende saxofonisten, Paul van der Feen.

Met zijn rijke jazzachtergrond zal hij al improviserend het koor begeleiden. Een uniek concert waarbij muziek van Lassus, Tallis en Pärt in een heel nieuw daglicht komen te staan.

Het programma is opgebouwd uit koorwerken waarin het Licht centraal staat. Licht als teken van hoop en nieuw leven. Ontdek hoe renaissancemuziek heel goed samengaat met jazz improvisaties op saxofoon. Maar ook hedendaagse koorcomponisties van Pärt (Da pacem Domine) en Tavener (Funeral Ikos) lenen zich hier uitstekend voor. Ook de ruime opstelling tussen zangers en het publiek zal een extra dimensie geven aan de rust en eenvoud die deze muziek met zich meebrengt.

Amsemble is een kamerkoor waarin zeer ambitieuze koorzangers graag muzikale uitdagingen aangaan. Afgelopen jaar was het koor te zien bij Podium Witteman ter ere van Daan Manneke zijn 80e verjaardag. Het koor gaf eerder concerten met internationale sterren als gitariste Sabrina Vlaskalic, harpiste Victoria Davies en accordeonist Vincent van Amsterdam. Het koor bracht in 2018 een CD uit met werken van Daan Manneke dat met 4 sterren werd bekroond in dagblad Trouw.

Tijdens het concert zullen de zangers opgesteld staan in het koor van de kerk, op veilige afstand van elkaar en op minimaal 15 meter van het publiek.

De aanvang van het concert is 20.15 uur. Kaarten zijn voor €17,50 en €12,50 (Vrienden en degenen die hen vergezellen) uitsluitend online te bestellen via www.muziekinjeroen.nl.

Er is geen kaartverkoop aan de kerk. Vanwege de coronamaatregelen zijn er maximaal 95 toegangskaarten beschikbaar.

Meer berichten