Van 7 t/m 13 september is het Schilderfestival in Noordwijk. | Foto: Ina Verblaauw
Van 7 t/m 13 september is het Schilderfestival in Noordwijk. | Foto: Ina Verblaauw

Schilderfestival Noordwijk in aangepaste vorm

Algemeen Cultuur

Het Schilderfestival Noordwijk vindt dit jaar plaats van maandag 7 tot en met zondag 13 september. Vreemde tijden zijn het, maar toch is besloten een afwijkende editie van het Schilderfestival te laten doorgaan.

Om maar even de belangrijkste afwijkingen te noemen. Geen Talens Painting Award. Geen tentoonstellingstent op het strand. Maar gelukkig kunnen de schilderijen worden getoond in Museum Noordwijk. Alleen klein werk wordt daar tentoongesteld. Groot werk dat in 2020 wordt gemaakt, kan pas in 2021 in de tent worden tentoongesteld voorafgaand aan het festival.

Wat hetzelfde blijft zijn: schilderen en plein air. De Zeester is de plek waar het openingsdiner plaatsvindt, waar men ’s avonds eet en waar ook een of meerdere verzamelaarsdiners zullen zijn.

Nieuw is dat dagelijks de schilderijen online gezet worden. Er wordt één schilder gekozen die volgend jaar een solotentoonstelling in Noordwijk krijgt.

Om de tentoonstelling in Museum Noordwijk te bezoeken is reserveren verplicht.

Programma

5 t/m 7 september

Tentoonstelling Corina Weiner in Museum Noordwijk. Tijden: 5 september, van 10.30 tot 16.00 uur; 6 september, van 12.00 tot 16.00 uur; 7 september, van 12.00 tot 17.00 uur. Reserveren is noodzakelijk.

8 t/m 11 september

Schilders zijn op allerlei plekken in Noordwijk aan het werk. Aan het eind van de dag verzamelen ze zich aan het strand, bij De Zeester. Respecteer de coronaregels

8 t/m 13 september

Pop-up verkooptentoonstelling in Museum Noordwijk. Van 8 t/m 12 september, 10.30 tot 17.00 uur; 13 september, 12.00 tot 16.00 uur. Reserveren is noodzakelijk

www.schilderfestival.nl

Uit de krant