Jaco van Leeuwen verzorgt het laatste concert van deze  Zomerserie op het Knipscheerorgel. | Foto: PR
Jaco van Leeuwen verzorgt het laatste concert van deze Zomerserie op het Knipscheerorgel. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Jaco van Leeuwen in laatste concert Zomerserie Muziek in Jeroen

Algemeen Cultuur

Het zevende en laatste concert in de Zomerserie Orgelconcerten op het Knipscheer-orgel in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk is op donderdag 20 augustus. Organist op die avond is Jaco van Leeuwen, vaste bespeler van het orgel.

Jaco van Leeuwen is in de afgelopen decennia een begrip in Noordwijk geworden en niet allen vanwege zijn hechte relatie met het Knipscheer-orgel, waarvan hij al die tijd de vaste bespeler is. Behalve organist is hij ook dirigent van twee koren en muziekdocent. Hij heeft het Knipscheer-orgel na de restauratie in 2000 een plaats gegeven tussen de monumentale orgels in Nederland. Alle organisten die dit jaar een concert gaven op het orgel waren vol lof over de klank van het orgel en de ruimte van de Oude Jeroenskerk waarin die klank zo goed tot zijn recht komt. 

Jaco van Leeuwen maakt van het jaarlijkse concert op zijn orgel altijd een bijzondere happening. En deze keer, in coronatijd, zal dat meer het geval zijn dan ooit. Zo zullen de bezoekers naast twee werken van J.S. Bach (geen dag zonder Bach) getrakteerd worden op muziek van Anthon van der Horst, Krebs en Rinck. Jaco besluit het concert met twee werken van Louis Vierne, waaronder het bekende ‘Claire de Lune’. 

Behalve te beluisteren is Jaco van Leeuwen ook te zien op het grote videoscherm onder het orgelbalkon.

Het concert in de Oude Jeroenskerk begint om 20.15 uur. In verband met Corona kunnen kaarten à € 7,00 of € 5,00 (Vrienden en hun introducés) uitsluitend worden gekocht via www.muziekinjeroen.nl In de kerk worden de richtlijnen van het RIVM strikt gehanteerd.

Uit de krant