Logo denoordwijker.nl
 | Foto: Sven van der Vlugt
| Foto: Sven van der Vlugt (Foto: )

Bibliotheek Bollenstreek stimuleert lezen onder jeugd

Afgelopen week ging de eerste Zomerbieb van start. Een lees- en doe-programma speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd. In de bibliotheek van Noordwijk werden kinderen gestimuleerd om in een informele omgeving en op hun eigen niveau leesmeters te maken.

Basisschoolleerlingen uit groep 3 en 4 gingen onder andere aan de slag met het woordeloze maar taalrijke boek van Charlotte Dematons: Alfabet. Samen met de kinderen werd er in de wereld van het Nederlandse alfabet gedoken. Aan de hand van opdrachten leerden de jonge deelnemers het boek beter begrijpen. Op vrijdag werd de week afgesloten door Charlotte Dematons zelf, zij vertelde hoe haar boek tot stand is gekomen en liet de kinderen een eigen leporello maken, een vouwboekje waarin de letters van het alfabet centraal stonden.

"De Zomerbieb is niet alleen leuk, maar ook leerzaam", zo stelt Hans Portengen, Directeur Bibliotheek Bollenstreek. "Daarom is het fijn dat deze activiteit, dankzij een subsidie van de gemeente Noordwijk, voor alle deelnemers kosteloos is."

De tweede week, voor leerlingen uit groep 5 en 6, is inmiddels van start gegaan. Ook is er een speciale VoorleesExpress editie, waarbij kinderen die uit gezinnen komen die moeite hebben met taal de mogelijkheid krijgen om leesmeters te maken.

Lees alles over de activiteiten van de bibliotheek Bollenstreek op www.bibliotheekbollenstreek.nl

Meer berichten