Logo denoordwijker.nl
Foto:

Blauwe Vlag feestelijk gehesen

Voor de 33e keer op rij kreeg Noordwijk woensdag 15 juli de Blauwe Vlag. Een internationale erkenning van de Foundation for Environmental Education. De Blauwe Vlag is een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden, binnenstranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn.

Door Ina Verblaauw

Dit jaar deden ruim 50 landen mee aan de campagne, waarbij aan ruim 4.500 stranden en jachthavens de Blauwe Vlag is toegekend. De uitreiking was door Corona vertraagd; door het sluiten van o.a. de sanitaire voorzieningen aan het begin van het seizoen konden geen goede tests worden uitgevoerd.

Wethouder Sjaak van den Berg, die sinds enkele weken strandzaken in zijn portefeuille heeft, heette de aanwezigen van harte welkom bij de Vuurtoren op de boulevard. “Met dank aan allen die ervoor gezorgd hebben dat wij weer de erkenning krijgen voor het strand hier achter ons en bij de Duindamseslag en Langevelderslag”. Blauwe Vlag juryvoorzitter Patrick Poelmann maakte bekend dat er dit jaar 182 Blauwe Vlaggen zijn toegekend: 128 jachthavens, 48 stranden en 6 recreatiestranden.

Burgemeester Wendy Verkley noemde een aantal criteria die aan de toekenning voorafgaan. “Schoon water, duurzaamheid, veiligheid, een schoon strand en schone sanitaire voorzieningen. Dank aan allen die hier mede voor zorgen zoals de Strandjutters, Van der Putten, de ondernemers, de hulpdiensten als politie, NRB en KNRM”. Nadat zij samen met Poelmann de vlag had gehesen, wenste zij alle inwoners en bezoekers van Noordwijk een mooi en veilig badseizoen toe.

Meer berichten