Logo denoordwijker.nl
Foto:

Echtpaar van der Put-de Haas 60 jaar getrouwd

Met een groot boeket bloemen bezocht burgemeester Wendy Verkley donderdag 16 juli het echtpaar van der Put-de Haas om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Door Ina Verblaauw

De 88-jarige Leen van der Put en de 86-jarige Leny de Haas, beiden geboren en getogen in Noordwijk, leerden elkaar kennen tijdens de danslessen in De Beurs. Zij hadden ruim zes jaar verkering, voordat ze in het huwelijk traden op 7 juli 1960. Na de burgerlijke huwelijksvoltrekking op het gemeentehuis van Noordwijk, ging het gezelschap naar de St. Jeroenskerk voor de kerkelijke inzegening. Met de bus trok het gezelschap naar Drievliet voor een gezellige middag. ’s-Avonds werd thuis gegeten met groenten uit eigen tuin.

Voor het huwelijk was Leny medewerkster bij het CBS in Den Haag. Leen werkte geruime tijd bij de firma Faas. Aanvankelijk woonden zij in de Oranje Nassaustraat, maar na 15 jaar verhuisden zij naar het Willem Alexanderpark, waar Leny een pension opzette met acht kamers voor de voornamelijk Duitse toeristen, die met bussen naar Noordwijk kwamen. In het hoogseizoen verbleef het gezin, dat inmiddels was uitgebreid met een dochter en een zoon, zelf in het zomerhuis. Een bekend verschijnsel in Noordwijk in die tijd.

Leen werd ambtenaar, werkzaam in een bunker tussen Katwijk en Noordwijk van de Burgerlijke Bescherming. “Een prachtige tijd”, aldus Leen. Hij bleef daarnaast bollen en planten kweken en is nog altijd werkzaam als mollenbestrijder.

Beiden zijn fervent aanhanger van het Nederlands Voetbalelftal. In Europa reizen zij, in oranje gehuld, het team achterna. Ook SJC kan op hun steun rekenen. 

Het echtpaar heeft dit jubileum gevierd met de kinderen, zeven kleinkinderen en aanhang met een barbecue. Allen vrienden en kennissen die door Corona er niet bij konden zijn, hadden een levensloopfilm in elkaar gezet met gelukwensen, zodat zij er toch een beetje bij waren.

Meer berichten