Logo denoordwijker.nl
De traditionele afscheidsmusical kon op aangepaste wijze tòch doorgaan. | Foto: Ina Verblaauw
De traditionele afscheidsmusical kon op aangepaste wijze tòch doorgaan. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Basisscholen nemen afscheid van groepen 8

Alles gaat anders dit jaar. Zo ook het afscheid van groep 8 van de basisscholen. Het onderwijzend personeel heeft haar uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat er toch op een feestelijke wijze afscheid kon worden genomen van de oudste leerlingen. De musical, als afsluiting van de basisschool, ging in alle gevallen gewoon door met inachtneming van de geldende regels.

Door Ina Verblaauw

De meeste scholen hadden ervoor gekozen een uitvoering in theater De Muze te laten plaatsvinden met alleen de ouders van de leerlingen in de zaal. Een aantal scholen koos voor een uitvoering gespreid over twee avonden in de aula van de school, waarbij de ouders één avond konden kiezen.

Twee scholen kozen voor een alternatief in de vorm van een filmopname van de musical. Of te zien in De Muze of op de laatste schooldag als cadeau in de vorm van een USB-stick mee naar huis. “Verboden te voeren” is de titel van de musical dit jaar en speelt zich af in de dierentuin. Daar blijkt de bijzondere Argentijnse vogel De Oelewapper te zijn verdwenen net voordat Koningin Minima hem komt onthullen.

De groep 8 leerlingen worden ook nog uitgewuifd door alle andere leerlingen van de school. Ze worden toegezongen, moeten door een erehaag lopen en worden toegezonden.

Diverse scholen hadden een activiteit op het strand georganiseerd. Daarnaast ontving iedere groep 8-leerling thuis een aanmoedigende brief van minister Arie Slob.

Alles is anders dan anders, maar zeker een afscheid om nooit te vergeten.

Meer berichten