Logo denoordwijker.nl
De 'graduation hats' vliegen de lucht in tijdens de diploma-uitreiking op het Northgo College. | Foto: Paul Lichtenbeld
De 'graduation hats' vliegen de lucht in tijdens de diploma-uitreiking op het Northgo College. | Foto: Paul Lichtenbeld (Foto: )

Extra feestelijke diploma-uitreiking

Een bijzonder jaar verdient een bijzondere diploma-uitreiking. Het Northgo College kijkt terug op twee feestelijke middagen en avonden waarop alle leerlingen (100% van alle kandidaten is dit dit examenjaar geslaagd) hun diploma mochten ontvangen.

Vanwege de maatregelen rondom covid-19 werd uitgeweken naar de open lucht. De diploma-uitreikingen vonden plaats in het voetbalstadion van VV Noordwijk. Op gepaste afstand keken ouders, familieleden en vrienden vanaf tribunes toe hoe de eindexamenleerlingen hun diploma ondertekenden. Aan dit officiële moment ging een feestelijk spektakel vooraf, waarbij het omhoog gooien van de ‘graduation hats’ een hoogtepunt vormde. Natuurlijk werden de gediplomeerden ook toegesproken door hun coördinator, de directeur en de door hen gekozen Prins en Prinses.

Na de ondertekening mochten twee genodigden bij de leerling aansluiten. In school volgde nog een persoonlijk programma. De interactieve tour door de school werd afgesloten met het traditionele bijschrijven van de naam op de Wall of Fame.

Meer berichten