Visie voor Space Campus | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Er wordt hard gewerkt aan een  toekomstvisie voor Space Campus Noordwijk. | Foto: Wim Siemerink
Er wordt hard gewerkt aan een toekomstvisie voor Space Campus Noordwijk. | Foto: Wim Siemerink (Foto: )
Politiek

Visie voor Space Campus

Op woensdag 1 juli wordt de gemeenteraad bijgepraat over de verdere ontwikkeling van Space Campus Noordwijk en een eerste gebiedsvisie die in brede samenwerking tot stand is gekomen.

De campus organisatie Stichting Space Campus Noordwijk heeft samen met de provincie Zuid-Holland, de gemeente Noordwijk, een groep ondernemers en externe investeerders een conceptvisie ontwikkeld die aan de lokale politiek wordt gepresenteerd. Bovendien laat de gemeenteraad zich uitgebreid informeren over het vervolgproces en het daaruit te volgen traject.

In 2018 werd het initiatief genomen om het Noordwijkse Space Business Park verder te ontwikkelen. Waarbij bleek dat de Rijksoverheid en de provincie Zuid-Holland hun steun gaven aan dit initiatief vanuit de gemeente Noordwijk. En bovendien bereid waren een extra financiële impuls te geven aan dit unieke initiatief in de Nederlandse ruimtevaartsector.

Staatssecretaris Mona Keijzer en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra stonden samen met een trotse toenmalig burgemeester Rijpstra in de schijnwerpers in Space Expo.

Deze hoofdrolspelers ondertekenden in het bijzijn van vertegenwoordigers uit de diverse sectoren hun toezegging betreffende hun financiële bijdrage met een totale som van maar liefst 26 miljoen. Mona Keijzer toen over het waarom: ‘De ruimtevaartsector zorgt hier voor een aanzienlijke hoeveelheid banen en inkomsten. Maar deze activiteiten jagen ook onze kenniseconomie aan en verbeteren onze internationale concurrentiepositie‘

Omdat Noordwijk een flinke financiële bijdrage levert krijgt de gemeenteraad deze week zoals afgesproken info; in de vorm van zogenaamde praatplaten. Dit als een eerste voorzet richting zowel de hogere visie als de gebiedsvisie. Dat moest tot op korte termijn leiden tot het vast stellen van een heldere toekomstvisie op Space Campus Noordwijk. Een visie die een eerste richting geeft maar in gezamenlijkheid de komende maanden verder moet worden verrijkt en aangescherpt. Daardoor kan men uiteindelijk komen tot daadwerkelijke gezamenlijke focus en actie in het gebied en in de sector.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>