Dromen van een kerk geleid door vrouwen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Laetitia van der Lans
Laetitia van der Lans (Foto: )
Religie

Dromen van een kerk geleid door vrouwen

Op maandag 29 juni kan je om 19.30 uur bij Palliam inloggen voor een lezing van Laetitia van der Lans.

Als theoloog en uitgever bij de Zalige Zalm-bureau voor geloofscommunicatie- laat zij zich inspireren door sterke mannen én vrouwen uit de Bijbel.

Laetitia wil in deze online lezing de onzichtbaarheid van vrouwen in de katholieke kerk benoemen. Stel je eens voor dat de kardinaal een vrouw is. Net als de bisschop, de plaatselijke priester of de diaken. Ondanks alle vrouwelijke talent en ambitie is dit nog steeds geen realiteit. Elk jaar worden weliswaar kleine stappen gezet, maar in dit tempo kan het nog tientallen jaren duren voordat vrouwen echte verantwoordelijkheid gaan dragen. En dat terwijl vrouwen niet alleen het grootste deel van de kerk uitmaken, ze houden de kerk ook nog eens in stand. Daarom geven we onszelf in dit half uurtje de vrijheid om met elkaar te dromen over een kerk geleid door vrouwen.

Inschrijven kan via www.palliam.nl Je ontvangt daarna een linkje voor de online bijeenkomst die ruim een halfuur zal duren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>