Binnen de huidige mogelijkheden is het Repair Café weer van start gegaan. | Foto: Ina Verblaauw
Binnen de huidige mogelijkheden is het Repair Café weer van start gegaan. | Foto: Ina Verblaauw

Repair Café is weer open

Algemeen

Na drie maanden noodgedwongen gesloten te zijn geweest, gingen zaterdag 20 juni de deuren weer open van het Repair Café in de nieuwe locatie Wijkcentrum De Wieken aan de Wassenaarseweg 5. Door de coronaprotocollen wordt er o.a. gewerkt op afspraak en zijn de vrijwilligers voorzien van gele hesjes. Gespreid over de middag boden mensen hun kapotte apparaat aan ter reparatie.

Door Ina Verblaauw

Een meneer was al in februari langsgekomen met een niet-werkende platenspeler. Er bleek een klein onderdeel vervangen te moeten worden. Dit werd besteld, maar kon er nu pas worden ingezet.

Een heggenschaar bleek totaal verroest en ook een personenweegschaal bleek niet meer te repareren. Maar de meeste reparaties bleken wel succesvol. Koffiemachines, een luchtverfrisser, of een föhn: in de ontspannen sfeer kregen zij een tweede leven. Ook worden er tips verstrekt om de levensduur van een apparaat te verlengen. Het Repair Café doet z’n naam eer aan. Er heerst een gezellige sfeer, er is een praatje hier en daar, de bar is open en er staan lekkere hapjes. Spontaan binnenlopen kan helaas niet. In de 6e Noodverordening staat o.a. dat er maximaal 30 personen in de ruimte toegestaan zijn. Daarom dient vooraf een reparatieklus te worden aangemeld op marcel@repaircafenorthgo.nl onder vermelding van naam, soort apparaat en omschrijving van de klacht. Men ontvangt dan bericht over het tijdstip waarop het Repair Café kan worden bezocht.

Uit de krant