Tuktuk ingezet als vervoer voor ouderen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: Buro JP
Foto: Buro JP

Tuktuk ingezet als vervoer voor ouderen

Deze week kwam het college bij monde van wethouder Salman met nieuws over het georganiseerd vervoer ten behoeve van oudere inwoners. Het college wil met name de individuele mobiliteit een extra ondersteuning verlenen.

Steeds langer blijven ouderen zelfstandig wonen maar daarbij dreigt wel het gevaar dat ze daardoor moeilijker mee kunnen doen in de samenleving. Deze dreigende vereenzaming zou kunnen worden voorkomen door vooral het lokale persoonlijke vervoer op een aantal punten te faciliteren.

In de komende tijd wil het college daarom gaan investeren in een elektrische vervoersvoorziening. Waarbij een beroep gaat worden gedaan op inwoners om daarbij als vrijwilliger het chaufferen op zich te nemen. Bovendien komt er met samenwerking van ondernemers, zorginstellingen en gemeente een zogenaamde Tuktukdienst. Ook zal het bestaande concept Automaatje leven worden ingeblazen. Dat houdt in dat vrijwilligers met een eigen auto zich beschikbaar stellen om mensen die om vervoer verlegen zitten op zijn tijd die service te verlenen. Overigens worden beide bovenstaande initiatieven voorlopig in een proefperiode uitgeprobeerd.

Tot slot denkt het college ook de bezwaren en klachten rondom Regiotaxi te kunnen wegnemen. Door het aanpassen van de beleidsregels zou kunnen worden gestuurd op kwaliteitsverbetering. Het college zegt het plan te hebben opgevat om van nu af scherp te gaan toezien op de prestaties van Regiotaxi.

Dit allemaal met het gemeenschappelijke doel om eenzaamheid te voorkomen en zelfredzaamheid en mobiliteit van een positieve impuls te voorzien. De gemeenteraad krijgt het voorstel om hiervoor een bedrag van € 140.000,- voor te reserveren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>