Strenge handhaving in horeca | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
KHN-voorzitter Stefan Stokkermans zegt geen begrip te hebben voor de intensieve handhaving in Noordwijk.
KHN-voorzitter Stefan Stokkermans zegt geen begrip te hebben voor de intensieve handhaving in Noordwijk. (Foto: )

Strenge handhaving in horeca

Intense controle en irritante handhaving in de gemeente Noordwijk waarbij door BOA’s geen middel werd geschuwd. Dat werd dit weekend gemeld door het bestuur van de Koninklijke Horeca. Wat maandagochtend leidde tot intensief overleg van de KHN en NOV gezamenlijk met het college inclusief de burgemeester en de ambtelijke top.

Op sociale media verschenen berichten waarin onvrede, boosheid en vooral verwarring de boventoon voerden. De handhavers van de gemeente zouden hun boekje ver te buiten zijn gegaan.

Voorzitter Koninklijke Horeca Stefan Stokkermans spreekt desgevraagd van zeer intense handhaving de kernen Noordwijk en Noordwijkerhout waarbij ook hij informatie kreeg dat de handhavers heel duidelijk uit de bocht zouden zijn gevlogen. Hij wijst nadrukkelijk naar de Leidse burgemeester Lenferink als hoofd van de veiligheidsregio. Zijn optreden zou de bron van irritatie zijn. Irritatie die niet alleen de ondernemers maar ook hun gasten kenmerkt.

Stefan Stokkermans zegt dus dat ook hem wilde verhalen hebben bereikt over onwaarschijnlijk optreden van BOA’s. Hij vraagt zich hardop af waarom werd ingezet op de intensieve handhaving waarbij volgens sommigen geen middel werd geschuwd. Dat is de vraag die hij maandagochtend nadrukkelijk aan burgemeester Wendy Verkleij zou hebben gesteld.

Die intensiteit van controle zou hebben bestaan uit het heimelijk maken van foto´s, het als undercover en in burgerkledij opererende handhavers en het door BOA’s respectloos benaderen van ondernemers en hun gasten. Stokkermans: ‘De mensen begrijpen het niet meer. De regels worden overal verschillend uitgelegd en toegepast. Tot nu toe was iedereen positief en bereidwillig. Maar inmiddels zien we om ons heen de regels versoepelen terwijl wij ons dienen te houden aan de veel te straffe maatregelen.’ Feit is dat tv-beelden lieten zien dat op de Dam alles kon, dat op Schiphol andere regels gelden en dat in vliegtuigen geen sprake is van handhaven van regels. Met het gevolg dat de consumenten nu luidruchtig mopperen en gezagsgetrouwe horecaondernemers beschuldigd worden van muggenzifterij.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>