Zomerserie orgelconcerten Muziek in Jeroen van start | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Willeke Smits verzorgt het eerste concert in de Zomerserie. | Foto: PR
Willeke Smits verzorgt het eerste concert in de Zomerserie. | Foto: PR (Foto: Cor de Mooy)

Zomerserie orgelconcerten Muziek in Jeroen van start

Muziek in Jeroen is blij dat vanaf 1 juli de bezoekersaantallen voor voorstellingen en concerten verruimd zijn naar 100 personen. Dat betekent nl. dat de Zomerserie orgelconcerten in de Oude Jeroenskerk vanaf donderdag 9 juli gewoon doorgang kan vinden. Natuurlijk wel met inachtneming van de richtlijnen van het R.I.V.M. en volgens een nauwgezet protocol.

Het eerste concert wordt gegeven door Willeke Smits, sinds 2018 de vaste organist van de orgels in de Hooglandse kerk in Leiden. Willeke studeerde orgel (bij Kees van Houten en Reitze Smits), kerkmuziek (bij Bernard Winsemius) en koordirectie (bij Krijn Koetsveld) aan het Utrechts Conservatorium.

Willeke is als ambassadeur van het orgel actief als concertorganist, ze heeft een bloeiende praktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze bracht diverse cd’s uit waarvan de cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen een 10 kreeg in het blad Luister. Een niet minder groot succes is de verschijning van ‘Happiness’, een cd waar je vrolijk van wordt.

Voor en tijdens de concerten gelden de volgende regels: Geen vrije stoelkeuze; programma’s liggen op de stoelen; afstand minimaal 1,5 meter; vooraf online reserveren via www.muziekinjeroen.nl; bij binnenkomst gezondheidsvragen; gereguleerd verlaten van de kerk op aanwijzingen van de organisatie; toiletgebruik zoveel mogelijk beperken; geen drankje na afloop.


AGENDA ZOMERSERIE

Donderdag 9 juli, Willeke Smits; 16 juli, Henco de Berg; 23 juli, Arjan de Vos; 30 juli, Jaap Zwart; 6 augustus, Rien Donkersloot; 13 augustus, Gerben Budding; 20 augustus, Jaco van Leeuwen.

Alle concerten vinden plaats in de Oude Jeroenskerk, aanvang 20.15 uur.

De concerten kunnen ook dit jaar weer visueel worden meebeleefd via de videobeelden op een groot scherm. De toegangsprijs voor de concerten is € 7,00 (Vrienden € 5,00).


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>