Strand- en kustbewaking in beeld gebracht | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Woensdag werden de fotopanelen over de kustbewaking bij de vuurtoren onthuld. | Foto: Ina Verblaauw
Woensdag werden de fotopanelen over de kustbewaking bij de vuurtoren onthuld. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Strand- en kustbewaking in beeld gebracht

Woensdag 10 juni had een feestelijk tintje voor de Stichting Kurt Carlsen. Wethouder Sjaak van den Berg en beleidsmedewerker cultuur Natascha van der Wal onthulden ieder één van de vier fotopanelen die achter de vuurtoren staan opgesteld.

Door Ina Verblaauw

Rick van der Niet van de Stichting Kurt Carlsen sprak vol trots over het weer een stukje mooier maken van dit verhoogde terrein rond de vuurtoren. Met dank voor de steun van het erfgoedfonds van de gemeente Noordwijk. “De vuurtoren is er klaar voor om bezoekers te ontvangen; door de huidig geldende maatregelen kan dat slechts op afspraak of voor gezinnen. Ook kan voor een feestelijke gebeurtenis de vlag worden gehesen”. De vlag is sinds enkele maanden weer op de vuurtoren geplaatst. Uit oude foto’s blijkt dat er in het verleden altijd een vlag op de vuurtoren heeft gestaan.

Wethouder Sjaak van den Berg was blij dat het terrein rond de vuurtoren is verfraaid met de fotopanelen. “Laten we met elkaar hopen dat er op korte termijn groen licht kan worden gegeven voor het openstellen van de vuurtoren.

De vier fotopanelen, bevestigd aan de bestaande luchtuitlaten van de winkels op het Vuurtorenplein, laten zwart-wit-foto’s zien uit het archief en actuele kleurenfoto’s. Elke zuil heeft een onderwerp: De Vuurtoren, de Kurt Carlsen, de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) en de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB). Met elkaar brengen de panelen de hulpverlening aan zee in beeld. Elke foto heeft een QR-code, die het verhaal bij de foto vertelt.

Voor meer informatie over de openstelling van de vuurtorenstaat op www.vuurtorennoordwijk.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>