Diamanten feest voor echtpaar Passchier | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Willem en Aad Passchier beleefden afgelopen zondag hun 60-jarige trouwdag. | Foto: Ina Verblaauw
Willem en Aad Passchier beleefden afgelopen zondag hun 60-jarige trouwdag. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Diamanten feest voor echtpaar Passchier

Zondag 31 mei was de echte dag; burgemeester Wendy Verkley kwam vrijdagmiddag haar gelukwensen en bloemen brengen bij het echtpaar Passchier- van Rooijen. Zij vieren dat zij zestig jaar getrouwd zijn. Dit vond plaats buiten in het zonnetje voor hun appartement tegenover Groot Hoogwaak.

Door Ina Verblaauw

Willem Passchier is geboren in Noordwijk; Aad van Rooijen in Voorschoten. Zij kwam te werken in Snackbar van Rooijen van haar neef, waar Willem regelmatig een kroketje kwam halen. Kwam hij voor de kroket of voor haar? Het resulteerde in een verlovingstijd van 2 jaar, waarna zij trouwden en een huis kochten in de Julianastraat. Daar tegenover begon Willem de kapperszaak Passchier. Zij kregen twee kinderen en hebben twee kleinkinderen. Om gezondheidsredenen stopte de kapper op 58-jarige leeftijd met zijn zaak. Toch heeft hij nog vele jaren zijn vak uitgeoefend bij Endegeest. “Ik was één van de vele sollicitanten, maar bleek de enige die ook het scheren nog onder de knie had”.

De heer Passchier is 94 en mevrouw is 89 jaar. “Toen de oorlog uitbrak was ik vijftien jaar oud, heb ondergedoken gezeten, na de oorlog ging ik in militaire dienst en daarna drieënenhalfjaar gestuurd naar Nederlands-Indië. Ik besefte dat de mooiste tijd van mijn leven zomaar voorbijging”, aldus Willem. Vandaar dat het stel voor die tijd laat trouwden. Mevrouw vulde haar dagen met het verzorgen van de kinderen en, voor Noordwijk heel normaal, het Zimmer mit Frühstuck. Het gezin in het zomerhuisje en de Duitse gasten in het woonhuis.

Het echtpaar had een feest voor de familie gepland, dat helaas door de huidige omstandigheden niet doorging. Wat het bruidspaar niet wist, was dat de zoon en dochter samen met de ANSV hadden geregeld dat de volgende dag een draaiorgel verscheen, een ijskar en leden van de bridge- en zwemclub. Vanaf hun balkon, behangen met spandoeken, kreeg het echtpaar alsnog een aubade.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>