Horeca en terrassen weer open | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Bij de opening van de terrassen was er direct al een gezellige drukte. | Foto: Wim Siemerink
Bij de opening van de terrassen was er direct al een gezellige drukte. | Foto: Wim Siemerink (Foto: )

Horeca en terrassen weer open

Het blijft nog even zoeken naar het maximum haalbare, het hoe, wanneer en vooral hoeveel. Maar de eerste test op Tweede Pinksterdag wijst wel uit dat Noordwijk er alles aan wil doen om bezoekers te faciliteren. Daarbij bleek helaas de zon een beetje spelbreker te zijn want pas laat in de middag zorgde die voor het juiste decor op het strand en op de terrassen in de rest van het dorp.

Veel bezoekers hadden, als gevolg het prachtige weer van de afgelopen week, bij voorbaat al een plekje gereserveerd op een van vele terrassen die Noordwijk rijk is. En vooral bij te diner in de avonduren bleek dit niet overbodig te zijn geweest.

Bij de opening van de terrassen op 1 juni 12.00 uur was er direct al een gezellige drukte op het strand. Maar er bleek, ondanks de geldende protocollen en de gelimiteerde bezetting van terrasstoelen, aanvankelijk ruimte genoeg. Bovendien bleken ook nog veel mensen enigszins bevreesd en hadden kennelijk besloten om eerst de kat uit de boom te kijken. Nadat laat in de middag de zon zich nadrukkelijker liet zien werd de bezetting op de meeste plaatsen toch 100%.

Gezelligheid

Veel mensen bleken er aan toe te zijn om na lange tijd van beperkingen weer eens andere mensen in een andere omgeving te ontmoeten. Dat was ook in de cafés en restaurants zonder terras heel duidelijk de sfeer. Even gezellig met elkaar een biertje drinken en nog een hapje eten. Veel inwoners bleken daar toch aan toe.

Burgemeester Verkleij toonde zich maandagmorgen, voorafgaande aan een uitgebreid ambtelijk overleg, zeer tevreden over het verloop van deze eerste test.

Ook vanuit ondernemerskringen klonken positieve geluiden. Het woord ‘eindelijk’ werd overal gehoord. Het veelvuldig overleg tussen bedrijfsleven, burgemeester en de ambtelijke organisaties leidde tot een gestructureerde aanpak. Maar echt tevreden kon men toch nog niet zijn. Daarvoor zijn er nog teveel onzekerheden. Niet alleen betreffende de volksgezondheid maar vooral betreffende economische gevolgen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>