Test voor toerisme | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Bij bezoekers groeit nadrukkelijk de belangstelling voor een bezoek aan een zonovergoten strand. | Foto: WS
Bij bezoekers groeit nadrukkelijk de belangstelling voor een bezoek aan een zonovergoten strand. | Foto: WS (Foto: )

Test voor toerisme

Hemelvaartsdag wordt voor de Noordwijkse hoteliers en veel andere toeristische ondernemers een eerste echte test in de zogenaamde 1,5 meter maatschappij. Daarnaast is er een steeds sterker wordende indruk dat de horeca vanaf het Pinksterweekend van 29 mei de mogelijkheden krijgt om te verruimen. Voor Noordwijk een welkome gedachte omdat per maandag 1 juni de praktische logica natuurlijk ontbreekt.

Ondernemers in de Horeca en natuurlijk vooral die in Noordwijk,hebben met leden ogen een prachtige zonnige maand voorbij zien komen waarin de mogelijkheden van mooi weer niet konden worden benut. Aan deze onwerkelijke situatie lijkt nu heel langzaam een eind te gaan komen. Nadat heel accuraat protocollen werden opgemaakt en de voorbereiding op een periode vol onpraktische voorwaarden ter hand werd genomen. Ongeduldig wachten ondernemers op de volgende stap die kan worden gezet, richting het zogenaamde ´nieuwe normaal´, met alle gevreesde voorwaarden van dien.

Optimisme

De bezettingsgraad van de hotels komt op Hemelvaartsdag en het komende Pinksterweekend hier en daar, voor het eerst na de lockdown, weer boven de 50%. De hotelgasten kunnen echter nog steeds slechts beperkt gebruik maken van de faciliteiten. Zoals van de restaurants in de hotels, beperkte faciliteiten op het strand en de take away-mogelijkheden binnen de gemeente. Maar er heerst optimisme. De eerste stappen naar heropening van veel meer Horeca kunnen mogelijk in het Pinksterweekend worden gezet.

Kritiek

Vanuit de horeca komt er wel kritiek op de voorzitter van de veiligheidsregio, de Leidse burgemeester Lenferink. Volgens een persbericht zou hij een verbod handhaven op het openen van openbare toiletten op het strand. Het bestuur van de KHN afdeling Noordwijk noemt dit een onbegrijpelijk besluit. Juist de extra hygiëne en de nodige voorzieningen is volgens de exploitanten van belangrijke toegevoegde waarde.

In een periode waarin overigens ook zichtbaar sprake is van vervuiling in de openbare ruimte, op parkeerterreinen en in de natuurgebieden. Volgens hetzelfde persbericht neemt dit onacceptabele grotere vormen aan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>