Beleid rond strandexploitatie roept vraagtekens op | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Politiek

Beleid rond strandexploitatie roept vraagtekens op

Het beleid betreffende de strandexploitatie in deze tijd van coronavirus heeft landelijk aandacht getrokken. De Noordwijkse strandexploitanten namen het voortouw en kwamen met concrete en praktisch uitvoerbare voorstellen. Met name het toestaan van ligbedden bij de strandpaviljoens. Het zou aan de Veiligheidsregio Hollands Midden onder leiding van de Leidse burgemeester Lenferink zijn om daar beslissingen in te nemen.

Deze week werden de Noordwijkers, volgens officiële info vanuit de horeca, geconfronteerd met het onverwachte bericht dat in Katwijk op het strand inmiddels doodleuk ligbedden en schermen verhuurd werden. Ook de grote parkeerterreinen werden weer opengesteld. De strandbezoekers, ook die op ligbedden of met een plekje achter de windschermen, mochten daarbij gewoon gebruik maken van ‘take away’ vanuit de strandpaviljoenen. De Noordwijkse horeca meldde maandagmorgen dat na intensief contact met de Gemeente het voor de Noordwijkse strandpaviljoenhouders nu ook mogelijk is geworden om per direct ligbedden en windschermen te verhuren met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Geen eensluidend beleid

Opvallend genoeg mag dit in Noordwijk niet gecombineerd worden met take away van het strandpaviljoen. Hierdoor dient de Noordwijkse strandpaviljoenhouder dus te kiezen tussen of take away of ligbeddenverhuur. Een situatie die natuurlijk niet alleen bij ondernemers maar vooral ook bij de strandbezoekers vraagtekens oproept. Volgens een exploitant is daar dan ook het laatste woord niet over gezegd.

Waarom de veiligheidsregio niet tot een eensluidend beleid in beide gemeenten heeft besloten, is nog onduidelijk. Maar daar zal in loop van deze week wel een antwoord op komen. Want vanuit de Koninklijke Horeca komt een officiële melding dat deze week nog overleg met de gemeente Noordwijk wordt gezocht om snel tot een werkbaar en eerlijk protocol te komen die voor alle partijen acceptabel is.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>