Logo denoordwijker.nl
Foto:

Palace Hotel brengt strandzand naar het hotel

Het Radisson Blu Palace Hotel heeft een ludieke actie bedacht; zaterdagochtend begint kunstenares Mohana van den Kroonenberg aan een zandsculptuur op het parkeerterrein aan de voorkant van het hotel. General Manager André Aaij; “helaas hebben wij in deze crisistijd vele lege parkeerplaatsen dus we zochten een leuke en ludieke bestemming hiervoor. Veel mensen wandelen momenteel dus hoe leuk is het om onderweg te zien hoe een zandsculptuur gemaakt wordt of deze op een later moment te bewonderen?” 

Zoals de hele bedrijfstak beleeft ook het hotel lastige tijden tijdens de Coronacrisis. Faciliteiten zoals het Wellness Center en de Vitality Fitness Club zijn verplicht gesloten en de restaurants noodgedwongen dicht voor niet-hotelgasten. “Gelukkig mag er steeds meer; de restaurants zijn al weer open voor hotelgasten en het wellness center en ook het terras mogen binnenkort weer open weten we sinds de persconferentie van de premier van deze week. We keken al vooruit maar nu is er dus ook die gehoopte versoepeling, die hopelijk Nederlandse gasten weer het vertrouwen geeft te boeken en in ons hotel te verblijven. Vele maatregelen hebben we genomen om faciliteiten en services zo veilig mogelijk te maken middels een 1,5 meter protocol. Door acties zoals met de zandsculpturen hopen wij mensen te enthousiasmeren en iets aantrekkelijks en unieks te bieden. Vanaf de kamers aan de voorkant van het hotel heb je prachtig uitzicht op de zandsculpturen en kun je vanuit de luie stoel, in het zonnetje met een hapje en drankje het proces volgen”.

Jasper Boekbinder van "Zandsculpturen op locatie" heeft gezorgd voor de logistieke planning van de zandsculpturen. “Wij organiseren bedrijfsuitjes en geven workshops voor het thuis maken van zandsculpturen en moeten in deze tijden van crisis creatief zijn. De workshop wordt inmiddels online gegeven en zandsculptuur pakketten voor thuis zijn bij ons te bestellen. Initiatieven zoals deze waarderen wij enorm en daar werken wij graag aan mee. Een kleine moeite dus om een verhoging te maken en zand te storten (samen zo’n 750kilo). Mohana gaat een sculptuur maken met een verwijzing naar het boek "wij gaan op berenjacht". Ik heb de kleiversie gezien en deze was indrukwekkend. We gaan het creëren van de zandsculptuur vastleggen en streamen zodat iedereen die benieuwd is hoe zo’n proces gaat het ook kan volgen”. 

André Aaij: “Wij hopen dat het zandsculptuur lang kan blijven staan en geïnteresseerden uit de omgeving een kijkje komen nemen naar deze unieke creatie op ons terrein. Uiteraard hebben wij maatregelen getroffen en zal het ‘werkgebied’ afgezet zijn met lint zodat de kunstenares zich geen zorgen hoeft te maken over de 1,5 meter afstand met de toeschouwers, en staan er duidelijke lijnen die de 1,5 meter aangeven zodat omstanders zich hier makkelijk aan kunnen houden”.

De start van het ontwikkelen van het zandsculptuur is op zaterdag 9 mei om 10.00 uur bij het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk aan Zee. Via de volgende link kunt u de live streaming volgen: https://zandsculpturenoplocatie.nl/live/ 

Meer berichten