Ambtenaren actief vanuit huis | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De burgemeester is verheugd dat de regels naar behoren worden nageleefd. | Foto: Wim Siemerink
De burgemeester is verheugd dat de regels naar behoren worden nageleefd. | Foto: Wim Siemerink (Foto: )

Ambtenaren actief vanuit huis

Woensdag 4 april maakt het kabinet bekend of de sluiting van hotels, restaurant en bars zich beperkt tot 3 weken of dat de deuren nog langer gesloten moeten blijven. Inmiddels is wel erg duidelijk dat, net als in het hele land, ook de Noordwijkse bedrijven hard worden getroffen door de coronacrisis.

Van uit de KHN-afdeling Noordwijk klinken sombere geluiden en men vreest dat de sluiting van hotels, restaurants en café/bars minimaal tot 1 juni zal worden verlengd. En 1 juni is de tweede pinksterdag, zodat na Pasen en Hemelvaartdag er ook geen inkomsten zijn te verwachten.

In combinatie met de sluiting van de Keukenhof en het mislopen van het tulpentoerisme betekent dit opnieuw een geduchte tegenvaller.

Ondernemers wachten ongeduldig op verbetering. Maar het lijkt erop dat ze niet alleen het voorjaarstoerisme moeten missen, maar dat er ook in de zomerperiode nog volop problemen kunnen worden verwacht.

In Noordwijk loopt het aantal besmettingen ook snel op de officieuze cijfers gaven aan dat dit er nu meer dan 30 zijn waarvan er enkelen op de IC zijn beland. Het aantal besmettingen wordt nu verder niet meer bijgehouden omdat er ook niet veel meer wordt getest.

Thuiswerk

Op het gemeentehuis zijn nauwelijks mensen aanwezig want bijna alle 320 ambtenaren werken thuis. Een ICT-team zorgt ervoor dat dit thuiswerken perfect kan draaien. Ze bellen, facetimen en mailen zo goed mogelijk om het werk doorgang te laten vinden. Topprioriteit heeft de coronacrisis. Enerzijds gaat het om de volksgezondheidsaspecten maar ook om de handhaving.

Brief

Burgemeester Verkleij richt zich  opnieuw met een brief tot de inwoners, waarin met gepaste trots wordt gesproken over de wat er met elkaar gezamenlijk wordt bereikt. Ze heeft dit weekend persoonlijk op diverse plaatsen vast willen stellen dat de verscherpte regels naar behoren worden nageleefd. Waarbij de Boa’s en politie onmisbare schakels blijken te zijn tussen Taskforce en de dagelijkse praktijk. De burgemeester maakt zich wel zorgen over het antwoord op de vraag hoe lang we dit met elkaar vol kunnen houden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>