Afbeelding

Hoogste alarmfase door Corona

Algemeen

De Corona-uitbraak zet het alledaagse leven totaal op zijn kop. Ook in Noordwijk. Iedereen merkt de gevolgen. Na de kabinetsbesluiten van afgelopen donderdag is in Noordwijk direct een taskforce gevormd om de crisissituatie waar nodig het hoofd te bieden.

De veiligheidsregio Hollands-Midden is opgeschaald naar GRIP 4, de allerhoogste alarmfase. De regio valt onder de leiding van burgemeester Henri Lenfrink van Leiden die leiding geeft aan de veiligheidsregio. Daar is ook de regie belegd op de veiligheid en de maatregelen. Een belangrijk thema. Bijeenkomsten en evenementen waar meer dan 100 mensen bijeenkomen mogen geen doorgang vinden.

Het is mogelijk dat er een regionale verordening komt die eventuele de handhaving de juridische basis geeft. 'We gaan er vanuit dat iedereen de afgekondigde maatregelen naleeft en zijn gezond verstand gebruikt bij het organiseren van bijeenkomsten', aldus gemeentewoordvoerder Ton van Heemst. Veel verenigingen en organisaties nemen nu al hun verantwoordelijkheid om evenementen te annuleren of te verzetten.

Burgemeester Wendy Verkleij toont zich op Twitter erg ingenomen met deze maatregelen. 'Krijg veel berichten dat evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 mensen worden afgelast. Goed dat de afgekondigde maatregelen nageleefd worden. Laten we allemaal zo onze verantwoordelijkheid nemen.'

De coronacrisis heeft een enorme impact juist op Noordwijk met z’n horeca, hotels, restaurants, zzp’ers', aldus Van Heemst. We leven heel erg met hen mee en hopen dat het Rijk snel met ondersteunende maatregelen komt.’

Van Heemst dringt er op aan dat de Noordwijkers zichzelf op de hoogte houden van de situatie via RIVM, GGD Hollands Midden en de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Blijft u dagelijks op de hoogte van de situatie in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk via www.denoordwijker.nl en Facebook.

Uit de krant