Presentatie praalwagens voor 73e Bloemencorso van de Bollenstreek | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Alle afgevaardigden van de corsogroepen tonen de tekeningen van de praalwagens. | Foto: Wilma van Velzen.
Alle afgevaardigden van de corsogroepen tonen de tekeningen van de praalwagens. | Foto: Wilma van Velzen. (Foto: )
corso

Presentatie praalwagens voor 73e Bloemencorso van de Bollenstreek

Trots stonden aan het eind van de avond de praalwagen-eigenaren op het podium. Vrijdag werden bij hotel Vander Valk in Sassenheim de corsopraalwagens van 2020 gepresenteerd.

Onder leiding van special celebrity Nicky Westerhof, eventmanager en oprichtster van de Stichting Bretels, vertelden de eigenaren iets over hun praalwagen. Voorzitter Willem Heemskerk zei blij te zijn met de extra praalwagen: de formule-1 racewagen van Max Verstappen. Deze zorgt voor nieuwe corso-fans. Daarnaast kondigde hij aan dat bij de praalwagens nu drie prijscategorieën zijn in plaats van een: gemeentes, zelfbouw en commercieel.

Battle for Freedom

De praalwagen van De Zilk heet: Battle for Freedom. Corsogroep De Zilk: "Ons ontwerp is ontstaan tijdens een brainstorm waarin we hebben nagedacht over wat Vrijheid voor mensen betekent. Sommige bevolkingsgroepen hebben moeten strijden voor hun vrijheden, waaronder de Indianen. De Indianen hebben ons geïnspireerd Hun trots, kleurrijkheid en hun eeuwen oude tradities waren voor ons doorslaggevend om voor dit ontwerp te kiezen.

Met je hoofd in de wolken

De praalwagen van Noordwijkerhout heet: Met je hoofd in de wolken. Corsogroep KAVB Noordwijkerhout: "We rijden dit jaar met ons hoofd in de wolken. Angelique Beijk heeft voor de ons een praalwagen getekend waarop luchtballonnen het ultieme gevoel van vrijheid verbeelden. Shauny de Groot zal ons met haar bloemarrangement letterlijk in de wolken brengen.”

De gemeente Noordwijk rijdt mee met een praalwegen die de naam: Noordwijk omarmt, draagt en zal worden gestoken door zwemvereniging De Watervrienden uit Lisse.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>