Corona in Noordwijk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:

Corona in Noordwijk

Twee inwoners van Noordwijk zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Dat meldde GGD Hollands Midden kort voor het ter perse gaan. Een eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. Een tweede onderzoek heeft dit bevestigd.

Het gaat om een 52-jarige vrouw en een 51-jarige man, beide patiënten zijn in Noord-Italië geweest. De besmetting is twee keer aangetoond. GGD Hollands Midden is gestart met het in kaart brengen van de contacten.

Contacten van de patiënten worden momenteel door de GGD benaderd en krijgen leefregels en instructies hoe te handelen bij klachten.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen. Zij passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>