Boekenweek 2020 uit de startblokken | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Burgemeester Verkleij opende de Boekenweek in het Cultuurcafé. | Foto: Ina Verblaauw
Burgemeester Verkleij opende de Boekenweek in het Cultuurcafé. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Boekenweek 2020 uit de startblokken

Voor de 85e keer organiseert de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek de Boekenweek, die loopt van 7 t/m 15 maart. Thema dit jaar “Rebellen en Dwarsliggers”.

Door Ina Verblaauw

Burgemeester Wendy Verkley kwam zaterdag 7 maart naar Boekhandel van der Meer om de openingshandeling van de Boekenweek te verrichten. Daaraan voorafgaande ging ze met diverse bezoekers in gesprek. De burgemeester leest heel veel vanuit haar functie. In de periode tussen haar vertrek uit Uitgeest en komst naar Noordwijk las ze het boek van Michelle Obama en was onder de indruk van deze vrouw.

Eigenaresse van de boekhandel, Nadine Mussert, bracht het thema op een ludieke manier in beeld. Het prieel in het midden van de winkel werd aan de binnenzijde voorzien van een muur, met de uitnodiging aan bezoekers een leus op de muur de kalken. Aan de burgemeester om als eerste een tekst neer te zetten. Het werd: “live your life; maak er een prachtige dag van”.

Nadat de Boekenweek was geopend, ontving mevrouw Verkley als eerste een boekenbon met het logo van de boekhandel. Een eigen boekenbon, die overal inwisselbaar is. Het bedrag van de bon € 50,00 doneerde mevrouw Verkley meteen aan Vluchtelingenwerk. Zaterdagmiddag 14 maart komt striptekenaar Peter de Wit zijn Sigmund boeken signeren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>