Tweede leven voor oude schuurtjes aan Leeweg | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De oude schuurtjes aan de Leeweg krijgen een toeristische bestemming. | Foto: WS
De oude schuurtjes aan de Leeweg krijgen een toeristische bestemming. | Foto: WS (Foto: )

Tweede leven voor oude schuurtjes aan Leeweg

Twee schuurtjes aan de Leeweg in Noordwijkerhout staan model in een traject van hergebruik. Het GOM wil in samenwerking met het Cultuur Historisch Genootschap Duin- en Bollenstreek er werk van maken om meer, soms bouwvallige landschuurtjes te gaan renoveren om te hergebruiken als accommodatie voor bezoekers en toeristen.

De gemeente wil hiertoe graag de vergunningen regelen zodat de bestemming kan worden gelegaliseerd. En waardoor er een alternatief recreatieaanbod ontstaat voor toeristische wandelaars en fietsers. Een project wat meerwaarde moet geven aan de gastvrijheid in de streek en gaat worden gelanceerd met de fraaie naam ‘Bulbs & Breakfast’.

Deze week werd door de burgemeester hiertoe officieel een overeenkomst getekend met daarin de afspraken over financiering en de verantwoordelijkheden van de gemeente.

Volgens het CHG staan er in de Bollenstreek mogelijk wel 35 van dit soort bouwvalletjes die via het door hen bedachte reddingsplan geschikt kunnen worden gemaakt voor toeristisch hergebruik. Een keiharde voorwaarde is dat de bollenvelden er geen schade van gaan ondervinden. Vanuit Noordwijk klinken geluiden dat permanente bewoning ook moet worden toegestaan.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>