Marc de Kruijs breekt uit. | Foto: OrangePictures/Raymond Smit

Noordwijk houdt koploper Hardenberg in bedwang

Algemeen Sport

Een verre, mogelijk vermoeiende busreis. Spelmaker en drijvende kracht Thomas Reynaers langdurige geblesseerd. Ook Guy Smith in de ziekenboeg. Weten dat de koploper thuis vaak ongenaakbaar is met ook nog het recente verlies tegen laagvlieger VVOG heel vers in het geheugen. Bij elkaar bepaald geen reden om overdreven optimistisch af te reizen.

Maar het huidige Noordwijk onder regie van Kees Zethof houdt geen rekening met genoemde details. Zethof predikt al langer dat Noordwijk uit blijft gaan van eigen kracht en raad zijn spelers iedere wedstrijd aan vooral te blijven doen waar het goed in is. En in en tegen Hardenberg werd dit opnieuw de basis voor een meer dan verdient gelijk spel. en een vaak aantrekkelijke wedstrijd.

Noordwijk maakte de doelstelling deze middag direct zichtbaar. Want al heel snel werd het vijandelijke doel opgezocht en na 4 minuten stond er al 0-1 op het scorebord. Na een scrimmage in de 16 leverde Emiel Went een hoge voorzet af richting tweede paal. Maar plots zeilde de bal, in de verre kruising, binnen.

Noordwijk kon helaas niet ontzettend lang genieten van de voorsprong . Een duel in de 16 werd als een overtreding beoordeeld en de bal ging op de stip. De 1-1 werd door Van der Ley achter keeper Wolsheimer geschoten. Noordwijk deed dus waar het goed in is en dat is via de combinatie de aanval zoeken. Vooral daardoor was het voor de neutrale toeschouwer zeker een vermakelijke wedstrijd. Waarbij de aanvallende kwaliteiten van Wendt en zeker ook die van Denzel James tot veel druk op de Hardenberg-defensie leidde. Na bijna 40 minuten leidde zo’n aanval ook tot het gewenste resultaat. In de drukte ronde om het doelgebied gaf Nick van Staveren uiteindelijk het laatste tikje: 1-2. Met deze stand brak de rust aan.

Betere ploeg

Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij Noordwijk de betere ploeg kon zijn. Maar waarbij Hardenberg ook enkele speldenprikjes uitdeelde. En naar mate de tijd vorderde werd ook de druk op het Noordwijkse doel opgevoerd. Noordwijk leek uit een tegenaanval te kunnen scoren maar Wendt geleed de bal langs de verkeerde kant van de paal. Met nog 20 minuten te gaan kwam de Kruijs voor James binnen de lijnen. Noordwijk liet zich hierna opnieuw nadrukkelijk gelden. Hardenberg voetbalde slordig. Met veel opportunisme werd door hen wel de aanval gezocht en na ruim 75 minuten viel de gevreesde gelijkmaker. Uit een van de goed genomen corners kon Van der Ley bij de tweede paal zijn tweede doelpunt maken:2-2.

Ook in het laatste kwartier bleef Noordwijk de optisch betere ploeg. De beste mogelijkheden waren er dan ook voor de roodwitten. Maar tot scoren kwam men niet meer zodat genoegen moest worden genomen met het delen van de punten.

Komende zaterdag ontvang Noordwijk IJsselmeervogels aan de Duinwetering. Die een smadelijke 3-0 nederlaag moesten incasseren in de topper tegen Katwijk . De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg is de vorm van voor de winterstop helemaal zoek. Zodat Noordwijk ook in staat moet worden geacht een goed resultaat binnen te slepen.