Wesley Haasnoot  torent hoog boven zijn verdediger uit maar kan niet tot scoren komen. | Foto: Johanna Oskam
Wesley Haasnoot torent hoog boven zijn verdediger uit maar kan niet tot scoren komen. | Foto: Johanna Oskam

SJC boekt ruime overwinning op VOC

Algemeen Sport

Na de winterstop leek SJC heel snel op stoom te komen. Stiekem werd er aan een zeer succesvol seizoen gedacht. Maar vorige week was er plots een uitzichtloze nederlaag tegen een uitgekiend opererend RKAVV. Dus tegen het laag geplaatste Rotterdamse VOC moest deze reputatieschade heel gauw worden gerepareerd.

SJC reisde op verzoek van VOC op zaterdagavond af naar Schiebroek. En daar leek een vroeg toegekende penalty het begin van alweer een moeilijke wedstrijd. Maar doelman Haggerty stopte, tot opluchting van SJC, met veel elan de ingeschoten bal. Waarna met goede moed op jacht werd gegaan naar de vooraf toch ingecalculeerde overwinning.

De zwartwitten deden dit op de inmiddels vertrouwde manier. Waarbij de beide snelle spitsen Coopmans en Hardenberg met regelmaat werden gezocht. Maar het meest gevaarlijk was SJC uit de spelhervattingen. Voor rust was het een vrije schop van Ruigrok die eerst nog een prooi werd voor de keeper. Maar even later moest de goalie machteloos toezien hoe Puck Postma een corner van diezelfde Ruigrok,ineens in het net schoot. SJC had al snel kansen op een grotere voorsprong en met name Van Stijn en Haasnoot waren er dichtbij.

Onnodig balverlies

Na de rust een zelfde spelbeeld. SJC leed teveel onnodig balverlies en VOC oogde nog machtelozer dan voor rust. Al met al was het voor aanwezige toeschouwers een matige kijkspel. Nadat een behoorlijke mogelijkheid door VOC onbenut werd gelaten was het Melvin van Stijn die het overzicht behield en beheerst de 0-2 wist te scoren. Bij SJC kwam Jordy Groot voor Wesley Haasnoot waardoor linksback Puck Postma naar de voorste lijn verhuisde.

Hierna zakte VOC nog dieper in het moeras en was het wachten op de 0-3. Die kwam opnieuw van de voet van Postma. Die een perfecte pass van de zojuist ingevallen Stef van der Zalm al even perfect afrondde. Kort daarna vierde SJC de terug keer na een slepende blessuretijd van Abbas al Tamimy. Die daardoor mee mocht juichen toen Dario van Breukelen een corner van Demir Strojil wist af te ronden: 0-4.

SJC kan zich nu gaan voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Hollandia uit Hoorn. Inmiddels een bekende en zeer gerespecteerde tegenstander. Al jaren toonaangevend in de hoofdklasse en het vlaggenschip van een zeer goed georganiseerde voetbalclub, die bijvoorbeeld van Alphense Boys en Hoogeveen met ruime cijfers won en tegen JOS Watergraafsmeer met 4-4 gelijk speelde.

In het eerdere treffen in Hoorn verloor SJC met 4-2. Wat duidelijk maakt dat het ook deze keer bepaald niet gemakkelijk zal worden.