Kledingcafé in de Buurtkerk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Esther Plug (rechts) en Margreet Dingemanse bij twee paspoppen met tweede kans kleding. | Foto: PR
Esther Plug (rechts) en Margreet Dingemanse bij twee paspoppen met tweede kans kleding. | Foto: PR (Foto: )

Kledingcafé in de Buurtkerk

Voor het eerst zal er in Noordwijk een kledingcafé met tweede kans-kleding worden georganiseerd. Dit is een initiatief van de Roemeniëwerkgroep in Noordwijk in samenwerking met de diaconie van de Protestantse Gemeente Noordwijk. De voortrekkers zijn Esther Plug en Margreet Dingemanse. Als we Esther en Margreet vragen naar het waarom van dit initiatief, dan komt er een scala aan antwoorden.

Esther: "Als Roemeniëwerkgroep organiseren we elk jaar diverse activiteiten om het Pici-huis in Roemenië financieel te ondersteunen. Dit huis vangt straatkinderen en kinderen uit arme gezinnen op vóór en na schooltijd. De opbrengst van het kledingcafé gaat daar naar toe. Maar dat is niet de enige reden."

Margreet: "Het komt steeds meer in de mode om goede gebruikte kleding een tweede kans te geven. Veel mensen gebruiken niet meer dan 30% van de garderobe in hun kledingkast en dragen de rest van hun kleding niet of nauwelijks. Met dit kledingcafé bevorderen we de kringloopeconomie en dat is goed voor het milieu, te meer omdat de productie van kleding vaak erg vervuilend is."
Esther vult aan: "Wat ook een mooi effect is, is dat je op deze manier mensen met elkaar in verbinding brengt. Eerst lever je kleding in en op de dag van het kledingcafé ga je kijken of je voor een zacht prijsje iets moois voor jezelf kunt aanschaffen. Je ontmoet andere mensen en je kunt gezellig koffie of thee drinken met iets lekkers in de koffiehoek.

"Er lopen ook mensen rond die kunnen meekijken of iets goed staat en daarnaast is er iemand aanwezig die kleuradvies kan geven", vertelt Margreet. "We beperken ons tot dameskleding, omdat het ons anders misschien boven het hoofd groeit bij een eerste keer."

Margreet en Esther benadrukken dat het moet gaan om voorjaars- en zomerkleding voor dames en dat ondergoed en sokken zijn uitgesloten. Vanzelfsprekend moet het gaan om kleding die heel, schoon en eigentijds is en niet verwassen. Schoenen, tassen, riemen, sieraden en hoeden zijn ook welkom.
Of ze verwachten dat er voldoende toeloop zal zijn? "Jazeker. Het kan haast niet anders of ook in Noordwijk en omgeving zijn er voldoende vrouwen die op deze manier hun kleding een tweede kans willen geven en het leuk vinden om zelf ook op deze wijze iets moois te scoren voor een klein bedrag."

Inzamelavond

De dameskleding kan ingeleverd worden van 17 tot 21 februari van 14.00 tot 19.00 uur bij de familie Dingemanse, Oranje Nassaustraat 34 en op donderdagavond 5 maart en dinsdagavond 10 maart van 19.00 tot 21.00 uur in het Windkrachthuis, Hoofdstraat 8.

Het kledingcafé is op zaterdag 14 maart van 10.00 tot 15.00 uur in de Buurtkerk, Hoofdstraat 10. Vrij entree.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>