Noordwijks strand als filmdecor | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Freek Donkers (2e van links) met medestudenten die helpen bij de tot stand koming van de film. | Foto: Ïna Verblaauw
Freek Donkers (2e van links) met medestudenten die helpen bij de tot stand koming van de film. | Foto: Ïna Verblaauw (Foto: Ïna Verblaauw)

Noordwijks strand als filmdecor

De 21-jarige Freek Donkers, vierdejaarsstudent Audio Visuele Media aan de HKU Utrecht, is momenteel druk bezig met het realiseren van zijn afstudeerfilm.

Door Ina Verblaauw

"Een komische film van 25 minuten met een diepere laag. Het gaat over ontdekkingsreizigers, kolonialisme en de geforceerde zoektocht naar jezelf in het buitenland. In vergelijking met Columbus die dacht naar India te gaan en uiteindelijk Amerika ontdekte, ga ik een film maken over de 19-jarige Korneel, die zichzelf wil ontdekken in India, maar per ongeluk op het schip van de Nederlandse versie van Columbus terechtkomt en niet in India, echter op Vlieland belandt". Dit alles speelt zich ook af in de 15e eeuw.

Voor de opname van de film in april wordt momenteel gezocht naar locaties, die passen in de tijd. In Volendam ligt een geschikt schip en in de Zaanse Schans een geschikte woning. Voor de buitenopnames is gekozen voor Noordwijk als achtergronddecor. De producente van de film, Brenda Narvaez, woont in Noordwijk en denkt hier de juiste locaties te kunnen vinden op het strand, in de duinen en de bossen.

Het script voor de film heeft Donkers zelf geschreven, met een enkele aanpassing door zijn docent. In maart volgen audities. "Voor de audities zijn ook een aantal bekende acteurs uitgenodigd. Zij doen vaak mee om ons beginnelingen in het vak te helpen". In mei wordt de film gemonteerd, in juni op school gedraaid en daarna volgen de filmfestivals, te beginnen in Utrecht. "Ik hoop dat mijn film wordt uitgekozen en voor een groter publiek wordt getoond. Misschien ook in Noordwijk".

Voor het bekostigen van de film is een budget van € 8.000,00 nodig. "Deels hopen we dit te krijgen uit cultuurfondsen en deels door crowdfunding. We kunnen alle hulp goed gebruiken. Op www.cinecrowd.com/christoffel-ko-hummus meer informatie over de voortgang van de film.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>