Marga Salman is Groot Noortukker 2020 | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Mevr. Magda Salman-van der Geest is uitgeroepen tot Groot Noortukker 2020. | Foto: Krol Foto
Mevr. Magda Salman-van der Geest is uitgeroepen tot Groot Noortukker 2020. | Foto: Krol Foto (Krol Foto)

Marga Salman is Groot Noortukker 2020

Carnavalsvereniging De Noortukkers staat in de startblokken om er dit jaar weer een groot feest van te maken. Traditioneel werd gestart met de boerenkool stamppot maaltijd voor 55+ inwoners van Noordwijk als aftrap voor alle festiviteiten. Ruim honderd maaltijden werden geserveerd en dat was meer dan in voorgaande jaren. Daarna kon het feest beginnen in de aula van het Northgo College. Veel muziek, optredens van de dansgardes en lekkere meezingers.

Door Ina Verblaauw

Hoogtepunt van de middag was de bekendmaking van de Groot Noortukker van het Jaar. Tot grote verbazing van haarzelf, werd de naam van Maria Anna Cecilia Salman-van der Geest genoemd.

Terwijl zij hoofdschuddend naar het podium liep, verschenen ineens haar kinderen en kleinkinderen in de zaal.

De proclamatie bevat een indrukwekkende lijst vrijwilligerswerk: vele jaren bij de Sint Jeroenskerk, twintig jaar rondbrengen van het Zevenblad, tien jaar pelgrimstochten organiseren en lopen in samenwerking met de gereformeerde kerk, zes jaar welkomstcommissie, vijf jaar collecteren en vijf jaar suppoost bij de open Jeroenskerk, oprichtster en organisator van de pompoenmarkt Florahof, zeven jaar wandelroutes uitzetten en lopen met leden KBO, vijf jaar rolstoelwandelen met senioren over de boulevard, vijf jaar collecteren voor de Hartstichting en Jantje Beton, vrijwilliger op de Henri Dunant met de Zonnebloem en eerste vrijwilligster bij peuterspeelzaal Pippeloentje.

Marga Salman is geen lid van de carnavalsvereniging. "Maar mijn vriendin Ria vroeg of ik vanmiddag een handje kon helpen. We hadden het er nog over dat we benieuwd waren wie het zou worden. Terwijl iedereen het al wist en ik niets vermoedend in de zaal zat". Stilzitten kan ze nog steeds niet. Binnenkort start ze met een nieuwe baan bij de Keukenhof. "Tuinieren en legpuzzels vind ik een leuke hobby, maar de allerleukste hobby zijn mijn vijf kleinkinderen. Heerlijk om met ze bezig te zijn".

Burgemeester Wendy Verkleij sprak de Groot Noortukker toe: "De lijst met vrijwilligerswerk is indrukwekkend. Degene die u heeft voorgedragen had een goed oog voor de keuze. Het is echt verdiend".

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>