Woningen op terrein Admiraal de Witt | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Er liggen plannen voor woningbouw op de plek van Admiraal-De Witt.
Er liggen plannen voor woningbouw op de plek van Admiraal-De Witt. (Foto: )
Politiek

Woningen op terrein Admiraal de Witt

Bij de gemeente heeft Arsenal Vastgoed Investments een principeverzoek ingediend om te komen tot nieuwe bouwontwikkelingen op het terrein waar nu nog Haringhandel & Rokerij Admiraal-de Witt is gevestigd.

De ingediende plannen behelzen 5 forse gebouwen waarin studio's van 50 m2 en appartementen van 95 m2 zouden moeten komen. Het zou gaan om 2 bouwlagen plus een bewoonde kap. Onder het geheel een ondergrondse parkeerruimte voor de bewoners. De ontwikkelaar nam het initiatief om vooraf de omwonenden in kennis te stellen van de plannen. Daarbij waren veel reacties uit omliggende straten van het Oude Zeedorp. Daaruit bleek vooral verontwaardiging over volume en bouwhoogtes, die als buitenproportioneel werden beoordeeld. Wijkvereniging het Oude Zeedorp wilde nu nog niet met een standpunt naar buiten treden.

Wethouder Henri de Jong van Ruimtelijke ordening wel. Hij liet weten nog niet op de hoogte te zijn van de details en persoonlijk nog niet met de initiatiefnemer in contact te zijn geweest. Wel heeft hij kennis genomen van het principeverzoek en hij zegt positief aan te kijken tegen de toekomstige binnenstedelijke ontwikkelingen op die plek. Hij geeft ook aan dat de politiek zich zal moeten uitspreken of dit verzoek kan worden ingewilligd.
Desgevraagd reageerde ook wethouder Roberto ter Hark. Zijn parkeerbeleid komt naar zijn zeggen door deze ontwikkeling niet in gevaar. Eerder werd nog gedacht aan grootschalig ondergronds parkeren op die plek maar de eigenaar en de gemeente konden het niet eens worden over de grondprijs. Inmiddels richt de wethouder zich op ondergronds parkeren en het naastgelegen gebied.

Het Leidsch Dagblad meldde deze week dat de ontwikkelaar het bouwplan mogelijk toch aan de wensen van omwonenden zou willen aanpassen. Of dat betekent dat het totaal aan bouwvolume zal verminderen of dat bouwhoogtes anders worden toegepast is niet duidelijk gemaakt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>