College wil meewerken aan verzoek Formule 1-organisaties | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Roberto ter Hark: ‘We hebben gereageerd zoals de gemeenteraad van ons verwacht met ’Ja, mits’. | Foto: WS
Roberto ter Hark: ‘We hebben gereageerd zoals de gemeenteraad van ons verwacht met ’Ja, mits’. | Foto: WS (Foto: )
Politiek

College wil meewerken aan verzoek Formule 1-organisaties

Een belangrijk deel van Nederland is al maanden in de ban van de naderende Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Een belangrijk autosportevenement dat wereldwijd heel veel aandacht genereert. Dit zal Nederland, Zandvoort en daarbij ook Noordwijk nadrukkelijk in de belangstelling zal plaatsen.

De Noordwijkse logiesvertrekkers gaan er hun voordeel mee halen. Want er zullen natuurlijk veel belangstellenden in Noordwijk willen overnachten. Zeker is op dit moment al dat er 3 deelnemende F1-teams hotelbedden hebben gereserveerd in de grote hotels.
Deze teams hebben de gemeente Noordwijk verzocht om van het Noordwijkse strand gebruik te mogen maken om zich veilig van Noordwijk naar Zandvoort te verplaatsten.


Ontheffing

Na dit verzoek heeft het college overleg gepleegd om te bezien of er via een ontheffing op de APV aan het verzoek kan worden voldaan. Verantwoordelijk wethouder Roberto ter Hark meldt daarover: 'We hebben gereageerd zoals de gemeenteraad van ons verwacht met 'Ja,mits'.' Hij zegt ook dat hij het natuurbelang van groot belang acht zoals hij in de F1-periode ook de verkeersveiligheid in en rondom Noordwijk en de bijbehorende politie-inzet van groot belang acht.
Hij streeft naar een oplossing door de lucht op donderdag en vrijdag. Op zaterdag en zondag moet verplaatsing per elektrische auto over het strand een oplossing bieden.


Tegenstand

Inmiddels stuit het college op grote tegenstand van de natuurbeschermers. Vanuit de politiek roert Groen Links zich uitdrukkelijk. Op de sociale media melden voormalig gemeenteraadsleden Schaap en Eys zich nadrukkelijk. De raadsfractie van Groen Links kondigde deze week aan met een motie te komen in de gemeenteraad om, zoals er staat vermeldt: 'dit onzalige plan een halt toe te roepen.'
Men spreekt van 'jaren lang en met man en macht werken aan een strandreservaat voor vogels en zeezoogdieren'. GroenLinks Noordwijk spreekt, met natuurorganisaties en heel veel inwoners, haar ontzetting en afgrijzen uit over dit voornemen 'om het miljardenbedrijf van de Formule 1 over een kwetsbaar natuurgebied te laten walsen.'

Deze week gaat de gemeenteraad zich er mogelijk over uitspreken en het algemeen belang van twee dagen bijzondere natuurbescherming afwegen tegenover de belangen van wereldwijde promotie, lokale werkgelegenheid en regionale verkeersveiligheid.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>