Stef van der Zalm gaat komend seizoen spelen bij V.v. Noordwijk. | Foto: Johanna Oskam

Teleurstellend gelijkspel van SJC in Oldenzaal

Algemeen Sport

In Oldenzaal moesten de SJC-supporters 2 tegenslagen incasseren. Allereerst werd in de slotminuten van de wedstrijd tegen Quick '20 een zeker lijkende overwinning een teleurstellend gelijkspel. Bovendien meldde clubtalent Stef van der Zalm in de microfoon van radioverslaggever John Groot dat hij zijn voetbalcarrière volgend seizoen aan de Duinwetering zal gaan voort zetten.

Daarvoor speelde zich een steeds aantrekkelijker wordende wedstrijd af. Waarbij SJC opnieuw de inmiddels opgebouwde reputatie van 'de club met een overdonderende start', wist waar te maken.
Nadat de eerste grote mogelijkheden aan Quick '20 waren gegund kwam SJC via de elfmeterstip op voorsprong. De snelheid van Lucas Coopmans dwong een Quick-verdediger tot een overtreding binnen het beruchte gebied. Jordy Groot nam zijn verantwoordelijkheid en de voorsprong was al na 8 minuten een feit: 1-0. Direct werd door de Oldenzalers de druk op de SJC-verdediging verhoogd .

Geholpen door de stormachtige wind in de rug plaatste Quick steeds opnieuw snelle counters. Terwijl men bij balbezit wel zo snel mogelijk de organisatie met veel mensen achter de bal, herstelden. SJC bleef daarbij ook behoorlijk gevaarlijk, zeker wanneer Timo Ruigrok kans zag om Lucas Coopmans of Stef van der Zalm in de diepte aan te spelen. Een vermeende handsbal en bijbehorende penalty werd door de scheidsrechter weggewuifd. En na ruim 31 minuten spelen viel de gevreesde gelijkmaker: 1-1.

Dat Quick '20 na de rust zou gaan aandringen was redelijk voorspelbaar. Maar nu SJC de stormachtige wind in de rug had, waren de tegenaanvallen ook meer dan hoopgevend.
Al met dus een aantrekkelijke wedstrijd waarin SJC de betere ploeg was maar waar Quick gevaarlijk ogende tegenaanvallen tegenover plaatste.
Nadat verdediger Wijdenbosch het opportunistische denken van SJC had duidelijk gemaakt door steeds mee te doen in de aanval en daarbij op de lat wist te schieten, werd de 1-2 een feit. Nu was het Stef van der Zalm die, tot opluchting van SJC, zijn geplaatste schot wel in het net zag verdwijnen.
Inmiddels was Nick Lim tegen geel aangelopen , werd middenvelder Melvin van Stijn vervangen door de snelle aanvaller Nigel Harden en werd de verdediging gereorganiseerd met het vervangen van Jordy Groot door Puck Postma.

Naar mate de wedstrijd vorderde werd het verdedigen van de voorsprong toch belangrijk. En dat lukte behoorlijk tot de 90 minuten waren verstreken. In de toegevoegde tijd koos Quick '20 voor alles of niks. Met hun doelman zo mogelijk mee in de aanval werd jacht gemaakt op de gelijkmaker. En de scheidsrechter leek te willen wachten tot die gelijkmaker zou vallen. De wel erg lange toegevoegde tijd werd SJC noodlottig. Nadat eerst een vrije trap vanaf 30 meter tot corner kon worden verwerkt viel uit diezelfde hoekschop de genadeslag: 2-2 .

Volgende week moet SJC, in de inhaalwedstrijd thuis tegen Alcides uit Meppel, zich revancheren. Zij bezetten na een 1-2 verlies tegen het Rotterdamse Leonidas de voorlaatste plaats. Met de 21 gemaakte doelpunten in de 18 gespeelde wedstrijden lijken zij aanvallend niet in staat te zijn om het de SJC-verdediging lastig te maken. Een overwinning moet dan ook zeker haalbaar zijn.