Fanny Waandels scoort het enige en winnende doelpunt. | Foto: OP/Rob Romer

Noordwijk pikt de punten van Excelsior M

Algemeen Sport

In de slotfase toch nog de winst pakken was een sportieve meevaller. De ernstig lijkende knieblessure van spelmaker Thomas Reynaers natuurlijk een forse tegenvaller. Want over het laatste en de gevolgen daarvan, werd na afloop natuurlijk nog lang nagepraat. Maar per saldo wist Noordwijk zich toch te revancheren op de smadelijke nederlaag tegen Excelsior Maasluis, in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen.

Het gaat niet goed en het gaat niet slecht, het gaat er tussen in. Deze songtekst van Rob de Nijs is dit seizoen van toepassing op de prestaties van V.v. Noordwijk. En dat was ook van toepassing in de wedstrijd tegen de ploeg van voormalig Noordwijk-trainer Dogan Corneille. Nadat de scheidsrechter, met de exotisch klinkende naam Lorenzo Cairo, het beginsignaal had gefloten, ontspon zich in feite een matige strijd.

In de beginfase kleine mogelijkheden over en weer. Waarbij de kans voor Emiel Went, via een knal op de keeper en een uit de rebound rollende mogelijkheid voor Van Staveren, het vermelden waard zijn. Maar de counters van Excelsior oogden behoorlijk gevaarlijker. En voortreffelijke redding van Wolsheimer voorkwam een vroege achterstand. Inmiddels was de ongelukkige Thomas Reynaers al per brancard van het veld gedragen. Hij verdraaide, in een situatie wat nauwelijks een duel kon worden genoemd, zijn knie. Direct was duidelijk dat dit ernstig was en niet met een natte spons te verhelpen. Zodat Sander Bosma de opdracht kreeg om zijn plaats en Roshanali zijn rol, op het middenveld in te vullen.

Nauwelijks boeiend

Met slechts speldenprikjes over en weer sukkelde de wedstrijd richting de rust. Na de rust werd de wedstrijd er als kijkspel niet fraaier op. Even leek Westdijk raak te schieten maar keeper Van Leeuwen stond juist in de baan van zijn keiharde schot. Na een uur besloot Zethof om James te vervangen door de De Kruijs. De stond nog maar nauwelijks binnen de lijnen of hij zag dat Wolsheimer een zeker lijkende treffer net naast wist te tikken. Zoals al opgemerkt, de wedstrijd boeide verder nauwelijks en kon zelfs niet eens als spannend worden betiteld.

Toen kwam in 84e minuut de wedstrijdbepalende wissel. Met Waandels in de slotfase op de plek van Westdijk viel de winnende treffer feitelijk uit het niets. Het was aanvankelijk De Kruijs die doelman Van Leeuwen testte en Waandels werkte de terugkaatsende bal in het net: 0-1. De buit bleek, nadat Wolsheimer nog 2 keer kordaat moest optreden, binnen en Noordwijk mocht 3 punten toevoegen aan het totaal.

Volgende week een inhaalprogramma en voor Noordwijk geen verplichtingen. Op 29 februari komt GVVV op bezoek aan de Duinwetering.