Meepraten over nieuwe omgevingsvisie | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Presentator Gert van ’t Hof wist vragen en antwoorden goed samen te vatten. | Foto: WS
Presentator Gert van ’t Hof wist vragen en antwoorden goed samen te vatten. | Foto: WS (Foto: )

Meepraten over nieuwe omgevingsvisie

Meedoen betekent meebepalen. Dat was de boodschap die projectmanager Simone Diegenbach aan de 75 bezoekers over wilde brengen. Ze deed dit tijdens een inloopavond voor de kern Noordwijk Binnen. Waar opvallend genoeg de gemiddelde leeftijd niet bepaald representatief mag worden genoemd bij het praten over de toekomst.

Door Wim Siemerink

De presentatie was in handen van Studiosport journalist Gert van 't Hof. Die niet alleen zijn stem gebruikte maar vooral goed wist samen te vatten wat vragenstellers en de antwoord gevende wethouder De Jong bedoelden te zeggen. Waarbij bleek dat er in de zaal vooral angst bleek te zijn voor de daadwerkelijke uitvoering van particuliere inbreng. Een van de vragen die wel direct voor iedereen duidelijk was ging over de opkomst: 'Waar zijn nu toch al die klagende naar woningen zoekende jonge Noordwijkers?' Gevolgd door de opmerking 'de meesten hier aanwezig hebben een toekomst van maximaal tien jaar voor zich'.

Diegenbach maakte duidelijk dat dit een eerste voorlichting betrof en dat op 3 maart officieel wordt afgetrapt. Dan zullen geïnteresseerde Noordwijkers, Noordwijkerhouter en Zilkers in diverse teams een eerste aanzet kunnen geven in de toekomstige ontwikkeling van de nieuwe gemeente Noordwijk. Met als een van de vragen: 'Wat voor samenleving staat u voor ogen?' En ook: 'Hoe moet de politiek de lastige vraagstukken eenvoudig oplossen?' En alles vanuit de gedachte 'welke bijdrage levert mijn persoonlijke toekomstvisie aan de toekomst van alle Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers.

Raadsbesluit

Hoewel er voor Noordwijk al een visie is vastgesteld moet er toch een compleet nieuwe toekomstvisie komen. De gemeenteraad zal uiteindelijk in een raadsbesluit in december 2020 een toekomstbepalende gemeentelijke Noordwijkse visie gaan vastleggen. Maar wil dit doen met maximale inbreng van de inwoners. Want het uitgangspunt is de opvallende gedachte dat de inwoners eigenlijk beter weten wat er moet gebeuren dan de door hen gekozen vertegenwoordigers in de lokale politiek.

Op dinsdag 3 maart wordt iedereen die zich er voor aanmeldt uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst waarin in teams daadwerkelijk aan een nieuwe visie gaat worden gewerkt. Aanmelden kan overigens nog via de website van de gemeente. Want iedereen mag meepraten bij het opstellen van één integrale visie voor de gehele gemeente voor de lange termijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>