Vivian Reijs vertelt over ESPA kwaliteitskeurmerk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Gezondheidsexpert Vivian Reijs vertelt Noordwijk graag over de nieuwe mogelijkheden om 'kuurdorp' te worden. | Foto: WdL
Gezondheidsexpert Vivian Reijs vertelt Noordwijk graag over de nieuwe mogelijkheden om 'kuurdorp' te worden. | Foto: WdL (Foto: WdL)

Vivian Reijs vertelt over ESPA kwaliteitskeurmerk

Noordwijk voldoet aan de Internationale criteria van de European Spa Association (ESPA) voor de officiële erkenning als heilzame zeebadplaats. Eind maart wordt dit belangrijke keurmerk officieel aan de gemeente overhandigd. Prachtig nieuws voor bewoners en bezoekers, want dat biedt Noordwijk extra kansen. Wat die precies inhouden vertelt gezondheidsdeskundige Vivian Reijs woensdagavond 19 februari 19.30 uur aan de inwoners van Noordwijk en belangstellenden tijdens een interactieve informatie avond.

Aan de plannen en ontwikkelingen van de Kuuroordstatus van Noordwijk zijn vele onderzoeken en metingen vooraf gegaan. Hoe is het zeewater, het zoutgehalte, heeft het bijzondere stoffen en heilzame kwaliteiten. Hoe is het zeewater, de lucht, het strand en de omgeving. Er komt heel veel voor kijken. De ESPA Bad-status wordt verleend na inspectie van Duitse gekwalificeerde medisch specialisten (Medizinisches Gutachten) en Noordwijk voldoet aan al die strenge Bad-status criteria.

Heilzaam

In het buitenland is die ESPA status heel belangrijk om bepaalde behandelingen vergoed te krijgen. De Bad-status is een erkenning die wordt gezien als kwaliteitskeurmerk. Het doel is uiteindelijk om hiermee een nieuwe toekomstgerichte markt aan te boren. Een nog mooiere plek te creëren waar mensen gezonder, langer en gelukkig leven. Dat het dorp en haar inwoners daar ook buiten de seizoentijden profijt van kunnen hebben, wordt op dit moment uitgewerkt. Maar dat is de basis, dan begint het pas. Veel fijner nog, de inwoners krijgen de eerste plannen gepresenteerd, maar dan is de inbreng van de inwoners van Noordwijk noodzakelijk om de Kuuroordstatus uit te rollen en het dorp met de dynamiek van gezondheid nog aantrekkelijker te maken. En daar kan iedereen aan meedoen. Jong en oud, particulier en ondernemer.


Inspiratie

Om u verder te informeren en vooral ook te inspireren nodigen de gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing u uit voor een informatiebijeenkomst op woensdag 19 februari in de kantine van Sportpark Duinwetering, Duinwetering 105 in Noordwijk. Gezondheidsexpert Vivian Reijs die het met name zal hebben over kruiden en andere specifieke punten zoals gezondheid aan zee, wandelen, water en lucht kwaliteit, vitaliteit, gezondheid en geluk bevindt zich in het goede gezelschap van de wethouders Roberto Ter Hark en Dennis Salman. Zij geven een toelichting op de Kuuroordstatus met als belangrijke onderdelen toerisme en gezondheid.


Iedereen is welkom op deze interactieve informatieavond. Vanaf 19.00 uur is het inloop en vanaf 19.30 uur start het programma. Voor jongeren is er een parallelprogramma, maar na de presentatie worden de aanwezigen gevraagd mee te denken. Deze initiatieven worden aan het eind van de avond bekend gemaakt. Tijdens de avond worden gezonde versnaperingen gepresenteerd. De afronding van het programma vindt plaats rond 21.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>