Noordwijk weer de gelijke van Quick Boys | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
V.v. Noordwijk had het moeilijk tegen de stugge Katwijkse verdedigers. | Foto: WS
V.v. Noordwijk had het moeilijk tegen de stugge Katwijkse verdedigers. | Foto: WS (Foto: )
Sport

Noordwijk weer de gelijke van Quick Boys

Opnieuw een gelijk spelletje. En opnieuw nauwelijks de sfeer van de aloude derby. En slechts bij vlagen het niveau dat tweede divisiewaardig mag worden genoemd. Met het gelijke spel was uiteindelijk wel iedereen tevreden. Zeker de glunderen Nick van Staveren die met de gelijkmaker, al ver in de tweede helft, Noordwijk eigenlijk meer gaf dan waar ze op dat moment recht op konden laten gelden.

Onder behoorlijke omstandigheden werd, na het fluitsignaal van arbiter Vries, afgetrapt. Direct al werd duidelijk dat Quick Boys de angel uit de Noordwijkse combinatie wist te halen. Het rondspelen van de bal ging moeizaam en teveel moest keeper Wolsheimer betrokken worden in een mogelijke opbouw, waarbij de lange trap van de goalie steeds weer voor de Katwijkers bleek te zijn.
Bij Noordwijk speelde Westdijk op de plek van Bosma. De na dit seizoen naar HBS terugkerende spits deed zijn werk op het middenveld naar behoren. Het was kennelijk de bedoeling om hem vanuit de tweede lijn gevaarlijk te laten zijn.

De eerste echte mogelijkheden waren voor Quick Boys, waar ruilspeler Achefay in tegenstelling tot De Kruijs, in de basis mocht aantreden en bij zijn passes steeds de ruimte achter de Noordwijk verdediging zocht. Quick Boys oogde speelser en zocht de aanval. Waardoor Bröcker al gauw te maken kreeg met een ambitieuze leidsman,die hem na ruim een kwartier de gele kaart voor hield.
Echte grote kansen kreeg Noordwijk niet hoewel er bij spelhervattingen wel gevaar kon worden gesticht. De Noordwijk-supporters veerden op toen een schot van Westdijk niet in het doel leek te verdwijnen maar het bleek een knal op de staander.

Vanuit enkele spelhervattingen kreeg de opgekomen Rietveld een drietal uitstekende kopkansen maar helaas voor Noordwijk zag hij geen kans om tot een treffer te komen. Die kans greep aan de andere kant wel Bekooy. Nadat ook daar de bal eerst nog een keer door het aluminium was gekeerd moest Wolsheimer machteloos toezien hoe de bal in de goal verdween: 0-1.
Met die stand werd ook de thee genuttigd. Na rust verwachtte men een op de gelijkmaker jagend Noordwijk. Maar dat werd het niet. Noordwijk straalde onzekerheid uit en men vreesde ogenschijnlijk een tweede tegentreffer. Ook Quick Boys was, alle goede aanvallende bedoelingen van coach Grunholz ten spijt, opvallend terughoudend. Waardoor de wedstrijd als kijkspel nauwelijks kon boeien. Slechts foutjes zorgden over en weer voor opwinding. Emiel Wendt kreeg wel een keer de mogelijkheid om te scoren maar keeper van der Helm pareerde uitstekend.

Dan heeft Noordwijk Nick van Staveren. Zwoegend zocht hij naar zijn kansjes. En uit een halve mogelijkheid kwam hij tot heel veel succes. Hij veroverde een eigenlijk niet te halen diep gespeelde bal en vanuit de onmogelijke hoek draaide hij de bal succesvol om zijn verdediger heen: 1-1. De opluchting bij de Noordwijk-supporters was enorm. Met nog 25 minuten te gaan was er ineens weer hoop op de volle winst. Maar in het veld was slechts sprake van opportunisme. Hoewel er direct 3 bankzitters van Noordwijk warm gingen lopen maakte Zethof toch geen aanstalten om verse krachten in te zetten. Pas in de slotfase kwam De Kruijs de moegestreden James vervangen. Maar ook de voormalig Quick Boys speler kon geen potten meer breken. Zo eindigde de burenruzie opnieuw in een gelijk spel.

Zaterdag speelt Noordwijk tegen Excelsior Maassluis die Katwijk wisten te verslaan en met 25 punten op een dertiende plaats bivakkeren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>