Burgemeesters gezet in glas-in-loodramen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Burgemeester Wendy Verkleij en Hans van der Sluijs met op de iPhone Jan Rijpstra. | Foto: Ina Verblaauw
Burgemeester Wendy Verkleij en Hans van der Sluijs met op de iPhone Jan Rijpstra. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )

Burgemeesters gezet in glas-in-loodramen

Er ontbraken nog twee glas-in-lood ramen op het gemeentehuis in Noordwijk van voormalig burgemeesters. Vrijdag 31 januari vond de onthulling plaats in de burgemeesterskamer van de ramen van Hans van der Sluijs, burgemeester van 1991-2003 en Jan Rijpstra, burgemeester van 2014-2018.

Door Ina Verblaauw

Jan Rijpstra was helaas verhinderd vanwege een crisissituatie in zijn huidige gemeente Smallingerland. Via facetime kon hij toch aanwezig zijn en zei er trots op te zijn als laatste burgemeester van de oude gemeente Noordwijk een glas-in-lood raam te mogen (laten) onthulling. Oud-burgemeester Van der Sluijs was met twee dochters wel aanwezig.

"Eindelijk hang ik er", aldus Van der Sluijs "en nu ik in de burgemeesterskamer sta, krijgen veel leuke herinneringen weer de overhand". Samen met burgemeester Wendy Verkleij onthulde hij de twee ramen, onder toeziend oog, met verbinding op afstand, van Jan Rijpstra. Of er in de toekomst nog ramen van oud-burgemeesters zullen worden vervaardigd, is niet bekend. "Het is een traditie vanuit het oude Noordwijk en aan de gemeenteraad om daarover een beslissing te nemen, maar ik voel me veilig tussen al die mannen", besloot burgemeester Verkleij de bijeenkomst.

De ramen zijn vervaardigd door Edward Dullaert van Atelier de l'Art uit Oegstgeest. In het kort en aan de hand van foto's werd het procedé uitgelegd. Voor het raam van Van der Sluijs is gebruik gemaakt van het bestaande familiewapen; het raam van Rijpstra is speciaal ontworpen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>